Haberler

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Edirne İl Başkanlığı görevinden istifa eden İlyas Akmeşe, "Biz ülkemize, memleketimize, Edirne'de yaşayanlara hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Biz hiçbir zaman efendilik yapmadık.

AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti Edirne İl Başkanlığı görevinden istifa eden İlyas Akmeşe, "Biz ülkemize, memleketimize, Edirne'de yaşayanlara hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Biz hiçbir zaman efendilik yapmadık. Her zaman halkımızla iç içe, halkımıza hizmetkar olmak için bu görevlere talip olduk." dedi.

Akmeşe, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin millete ve Edirne'ye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti kurulduğunda Recai Koçaşlı ile Edirne'de görev aldığını belirten Akmeşe, "Ona gerçekten çok teşekkür ediyoruz. 16 sene partimdeki il başkanlarıyla görev yaptım. 2016'nın Ocak ayında Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız bize tevdi etti, o günden beri de İl Başkanlığını severek, onurla, gururla, hep beraber ve hep birlikte yapıyoruz." dedi.

Tüm partililerine teşekkür eden Akmeşe, şunları kaydetti:

"Biz ülkemize, memleketimize, Edirne'de yaşayanlara hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Biz hiçbir zaman efendilik yapmadık. Her zaman halkımızla iç içe, halkımıza hizmetkar olmak için bu görevlere talip olduk. Edirne'ye hangi siyasi parti bir çivi çaktıysa biz onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte inşallah şimdiye kadar çeşitli kademelerde görev yaptım, 2,5 seneye yakındır İl Başkanlığı yapıyorum, Allah kısmet ederse milletvekili aday adayı olarak bugün inşallah müracatımızı yapacağız. Milletvekili aday adayıyım şu anda arkadaşlar. Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız karar verecek, biz milletvekili olarak da Edirnemize hizmet etmeyi onur ve gurur sayarız. Elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyarız."

"Onunla beraber yürümekten onur ve gurur duyuyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi yönetmeye talip olduğu halde adaylığını açıklayamadığını dile getiren Akmeşe, "Kardeşim siz bu memlekete hizmet için bu görevlere talip olmadınız mı? Niye aday olmadınız? Yine 'Abidik gubidik işler yapmam' diyen bir lider çıktı arkadaşlar. Tam abidik gubidik işlerin göbeğindeler. 15 tane milletvekilini af edersiniz bir koyun gibi, bir partiden diğer partiye gönderiyorlar. Neymiş 'seçimlere girsin' diye. Siyaset İşleri Başkanımızın geçen basın açıklamasını seyrettim çok güzel bir açıklaması vardı. Evet tokat yemişler gibi. Hani suçlu öğrenciler vardır ya tahtaya dizersiniz, 15 tane milletvekili de o şekilde hiç istemeyerek, birilerinin ricasıyla başka partiye transfer oldular." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti kurulduğundan beri girdiği 12 seçimi de başarıyla tamamladığını aktaran Akmeşe, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinde görev almaktan onur ve gurur duyuyorum. Onunla beraber yürümekten onur ve gurur duyuyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Yeni AK Parti İl Başkanı atandı mı?" sorusu üzerine AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ali Soydan, İl Başkanlığı görevini vekaleten AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Nesim İba'nın yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından Akmeşe, Soydan'a aday adaylığı belgesini verdi.

Öte yandan, bir partili de Akmeşe'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç boyutlu resminin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Toplantıya, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title