Haberler

Çocuklardan Büyüklere Öneriler

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi Çocuk Şurası'nı gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi Çocuk Meclisi Çocuk Şurası'nı gerçekleştirdi. Farklı konularda sunum yapan öğrenciler büyüklere de önemli tavsiyelerde bulundu. En dikkat çeken sunumu ise Tiryaki Hasan Paya İlköğretim Okulu öğrencileri yaptı. Polis elbisesi giyen öğrenciler, "Trafikte Çocuk Hakları" sunumunu gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi gönüllü meclislerinden Çocuk Meclisi 11'inci Çocuk Şurası'nı gerçekleştirdi.

Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve ilgili müdürler ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Öğrencilere büyük önem verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak yaptıkları eğitim yatırımlarından bahsetti. Bağcılar'da yedi bilgi evinin hizmet verdiğini ve buralardan 15 bin öğrencinin yararlandığını söyleyen Çağırıcı, "Buralar ne okul, ne de dershane, birer etüt merkezi" dedi. Hedeflerinin her mahalleye bir bilgi evi kazandırmak olduğunu ifade eden Çağırıcı, bunun için yürütülen çalışmalardan da bahsetti.

Şura'nın en dikkat çeken bölümü ise Bağcılar'da eğitim veren 4 okul ile Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin farklı konularda yaptığı sunumlar oldu. Öğrenciler yaptıkları sunumlarda büyüklere mesajlar da verdi. Yoğun öğrenci katılımı ile gerçekleştirilen Şura'da salonu dolduran öğrenciler de sunum yapan arkadaşlarını sordukları sorularla adeta terletti.

"Çocuk Dostu Kentler ve Bağcılar Örneği" konulu sunumlarını yapan bilgi evi öğrencileri, Bağcılar'ın, Türkiye'de, Çocuk Dostu Şehirler Projesi'ne üye olan tek ilçe olduğu bilgisini verdi. Söz konusu proje ile çocukların sokakta çalışmasının ve yaşamasının önüne geçilmek istendiğini anlatan öğrenciler, çocukları çocuk hakları konusunda eğitmenin de projenin diğer önemli bir hedefi olduğunu vurguladı.

Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencileri ise "Trafikte Çocuk Hakları" konulu sunumu yaptı. Polis elbisesi giyen ve slayt eşliğinde sunum yapan öğrenciler, yayaların trafikte uyması gereken kuralları anlattı. Öğrenciler sunumda ayrıca, çocukların araçlarda nasıl seyahat edecekleri, bisiklet kullanımı, yayaların trafikte uyması gereken kuralların neler olduğuna değindi.

Program kapsamında Vakıflar Ortaokulu, "Çocukların Gözüyle Çocuk Hakları İhlalleri", Kadir Kuş İmam Hatip Okulu, "Arkadaş ve Topluma Karşı Sosyal Sorumluluklarımız"ve Ragıp Akın İlköğretim Okulu, "Teknoloji Bağımlılığı ve Aile Ortak Yaşamına Etkileri" konularında sunum yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İsmet Öztürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title