Haberler

CKD Türkiye Şubeleri Milas'ta Toplandı

Güncelleme:

Milas'ta başlayan CKD Türkiye Şubeleri Toplantısı'na katılan CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Taksim olaylarını değerlendirdi.

Muğla Milas'ta başlayan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Türkiye Şubeleri Toplantısı'na katılan CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Taksim olaylarını değerlendirdi.

CKD Türkiye Şubeler Toplantısı, 1-2 Haziran tarihlerinde Milas'ta yapılıyor. Bugün saat 10.00'da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda başlayan CKD Türkiye Şubeler toplantısına, CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan'ın yanı sıra Türkiye genelindeki birçok şube yetkilisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu ve CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan'ın konuşmaları ile devam etti.

CKD Milas Şube Başkanı Sökelioğlu, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet'imizin aydınlık yüzü, vefakar, çağdaş kadınları, uygarlıkların harman olduğu, ışıklar kenti Milas'a hoş geldiniz. Sizlere ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.

adınlarımız, Atatürk'ün Türk kadınlarına armağanı olan 1926 Türk Medeni Kanunu ile 1930 belediye seçimlerine katılma, 1934'de milletvekili seçme ve seçilme haklarına sahip oldu. Ancak kadınlarımız haklarına yeterince sahip çıkamadı ve bugünlere geldiğimizde, kadın muhtar, belediye başkanı ve milletvekili sayısı Atatürk dönemine göre çok daha azdır. Bugün siyasi partilerin kadınların yönetime katılması konusunda pozitif ayrımcılık yapması gerekmektedir" dedi.

CKD Genel Başkanı Şenal Sarıhan da toplantı salonunun tam dolmamasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, "Ama itiraf etmeliyim ki ilk kez şubeler toplantısına geldikten sonra, geldiğim ya da yola çıktığım anda değil yola çıktıktan sonra, 'Ah şimdi İstanbul'da olmak vardı' diye düşündüm. Biliyorum sizin çoğunuz da böyle düşündünüz. 1997 yılından bugüne kadar adım adım Türkiye'nin çıkarları için, ülkemizin aydınlık günleri için ülkemizde Cumhuriyet değerlerinin, Cumhuriyet devriminin hakim olması için, ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin dimdik ayakta durabilmesi için mücadele eden birçok örgütümüzün, birçok insanımızın beklediği bir şeydi. Bu neydi; bu halk ayağa kalkacak, halk dirilecek, halk hatta önemli bir liderlik örneği olmadan sokağa dökülecek ve 'Yeter artık' diyecek. Böyle bir gün yaşıyoruz heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şenal Sarıhan Türkiye Taksim Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title