Haberler

Cinsel İstismara Hayır" Yürüyüşü

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, cinsel istismar olaylarına dikkati çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, cinsel istismar olaylarına dikkati çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Bir grup vatandaş tarafından organize edilen yürüyüş, Taşliman Mahallesi'nden başladı Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup adına zabıta aracının megafonunu kullanarak açıklama yapan Aysel Demirel, son dönemlerde cinsel istismar, aile içi cinsel istismar, kadına ve çocuğa tecavüz haberlerinin arttığına işaret etti.

"Bizler bir anne, baba, anneanne, babaanne ve dede olarak insani görevimizi yapmalıyız. Bunun için çocuklar konusunda birlikte hareket etme zamanımız gelmiştir." diyen Demirel, şöyle devam etti:

"Bu yüzden, 'Susmamalı, susturmamalı, çocuğumuza inanmalı ve dinlemeli, toplumsal cinsiyet eşitliği ile eğitmeli, çocuk yaşta evlendirilmemeli, kimseye dokundurmamalı, cinsel istismar yapan en ağır ceza ile cezalandırılmalı, cezalandırılanlar asla affedilmemeli. Unutmayalım ki çocuk susmaz susturulur."

Yürüyüşe, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, İlçe Kent Konseyi Başkanı Tuncay Okatan ve CHP İlçe Başkanı Ali Zara da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çınarcık Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title