Haberler

Çin ve Rusya, THAAD sisteminden endişeli

Güncelleme:

Çin ve Rusya'nın Kore Cumhuriyeti'ne THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Hava Savunması) füze savunma sisteminin yerleştirilmesinden ciddi endişe duyduğu açıklandı.

Moskova'da dün yapılan 4. Çin- Rusya Kuzeydoğu Asya Güvenlik Müzakeresi'ne Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Kong Xuanyou ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Igori Morgulov, eşbaşkanlık etti.

İki tarafın da Kore Yarımadası'nda ve Kuzeydoğu Asya'daki güvenlik durumunda karmaşık değişiklikler yaşandığı kanısında olduğu bildirildi. Çin ve Rusya'nın yoğun temaslarda bulunarak, en sağlam ve en etkili yollardan iki ülkenin stratejik güvenlik çıkarlarını koruyacağı belirtildi.

Müzakerede, ABD'nin Kore Cumhuriyeti'nde THAAD füze savunma sisteminin konuşlandırmasını yakından takip eden iki tarafın, Washington'un girişimlerinin uluslararası ve bölgesel stratejik dengelere zarar getirdiği hususunda da uzlaştığı açıklandı.

THAAD füze savunma sisteminin konuşlandırılmasının, Çin ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu bölge ülkelerinin stratejik güvenlik çıkarlarına ciddi zarar getireceğini kaydeden iki taraf, Çin ve Rusya'nın ABD'nin söz konusu planına karşı çıktığını ve ikili işbirliğini güçlendirerek gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Moskova Rusya Kore Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title