Haberler

Çin'in Sanayi Üretiminde 2023 İçin Yüzde 4,3'ü Aşan Artış Bekleniyor

Güncelleme:

BEİJİNG, 22 Aralık (Xinhua) -- Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, sanayi üretimindeki toparlanma trendinin devam etmesi sayesinde bu yıl ülkenin katma değerli sanayi üretimindeki yıllık artışın yüzde 4,3'ü geçmesinin beklendiğini söyledi.

BEİJİNG, 22 Aralık (Xinhua) -- Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, sanayi üretimindeki toparlanma trendinin devam etmesi sayesinde bu yıl ülkenin katma değerli sanayi üretimindeki yıllık artışın yüzde 4,3'ü geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bakanlık, Perşembe günü sanayi kalkınması ve bilişim teknolojilerinin yayılımı konulu ulusal bir çalışma konferansında, imalat sektöründeki üretimin Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasındaki (GSYİH) payının kararlı kaldığını ve 2023'te üst üste 14. yılda da dünyada ilk sıraya yerleşeceğini duyurdu.

Çin'in önde gelen yüksek teknoloji imalatçılarının üretimi, bu yılın ilk 11 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 genişlerken, ekipman imalat sektörünün üretimi ise yüzde 6,4 artış kaydetti.

Bakanlık verilerine göre, Çin'deki 5G baz istasyonlarının sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 3,28 milyonu aşarken, 6G teknolojisine yönelik araştırmalar da hızlı ilerleme kaydediyor.

Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong, Çin'in önümüzdeki yıl yeni sanayileşmenin ilerletilmesine daha fazla çaba harcayacağını, ayrıca bilimsel ve teknolojik inovasyonun bir dinamo, gelişmiş imalatın ise bir omurga işlevi göreceği modern bir endüstriyel sistem inşasını hızlandıracağını söyledi.

Jin, Çin'in kilit önemdeki imalat sektörlerinin sanayi zincirlerini geliştirmek, geleneksel sektörleri güncellemek, rekabetçi sektörleri güçlendirip iyileştirmek, yükselen sektörleri destekleyip güçlendirmek ve geleceğin sektörleri için ileriye dönük düzenlemeler yapmak üzere çalışacağını kaydetti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title