Haberler

CHP'li Tarhan: Hükümeti Kuracağız Diye 40 Gün Türkiye'yi Oyaladılar

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran seçiminin sonucunu hazmedemediği için ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü iddia ederek, "Hükümeti kuracağız diye 40 gün Türkiye'yi oyaladılar" dedi.

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran seçiminin sonucunu hazmedemediği için ülkeyi yeniden seçime götürdüğünü iddia ederek, "Hükümeti kuracağız diye 40 gün Türkiye'yi oyaladılar" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Sivas il yöneticileri ve partililerle bir araya geldi. Burada partililere 'Neden koalisyon oluşmadı, neden seçime gidiyoruz' konulu konferans veren Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye'de ilk kez bir partinin 2 genel başkanı olduğunu, hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanının aynı partiye başkanlık ettikleri görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın acil bir yasa çıkarılmasını sağlayarak örtülü ödenekten pay aldığını, bu payla adil olmayan seçim çalışmalarına katılarak Anayasal sınırlarını aştığını ileri süren Tahsin Tarhan şunları söyledi:

"Seçim sonucuna baktığınız zaman seçimi 13 yıldır Türkiye'de iktidar olan AKP 2 tane genel başkanına rağmen, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı, valileri, belediye başkanları, kaymakamları yanına alarak, devletin bütün imkanlarını kullanarak seçime katıldılar ve seçimi kaybettiler. Halk öyle bir ders verdi ki 4 partiyi Meclis'e gönderdi, ' Türkiye'de artık kutuplaşma istemiyoruz, gidin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anlaşın' dedi. Ama 7 Haziran tablosunun hemen ertesinde Cumhurbaşkanının tek hedefi vardı, seçimi kaybettiği için hazmedemedi, Türkiye'yi tekrar seçime götürüyor. 40 gün Türkiye'yi oyaladılar. Hükümet kuracağız diye partilere gittiler. Ne bir program ne de bir proje sundular. Sadece sizin düşünceleriniz nedir, fikirleriniz nedir deyip oyaladılar."

"KOALİSYON KURULSA AKP DE KURTULACAKTI"

CHP'nin bu süreçte 'Önce Türkiye' düşüncesiyle elini taşın altına koyup Ak Parti ile hükümet kurmaya hazırlandığını belirten Tarhan, "CHP, Türkiye'nin sorunları ve ihtiyaçları olan 5 tane ana ilke belirleyip AKP ile görüşmelere başladı. Bu görüşmeler doğrultusunda sonuç olarak en son gelip CHP'ye 'Seçim hükümeti kuracağız, bize destek verin' dediler" dedi.

Hükümetin kurulmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engellediğini söyleyen Tahsin Tarhan, "AKP-CHP koalisyonu Türkiye'de kurulsaydı AKP de kurtulacaktı. AKP de Türkiye'nin bir partisi olacaktı. Başbakan Davutoğlu'nun da genel başkanlığı ve başbakanlığı onaylanacaktı. Cumhurbaşkanı da bir siyasi partinin genel başkanı değil cumhurbaşkanı olduğunu, anayasal sınırlarında çalışması gerektiğini görecekti. Bu tabloyu bekliyorduk. Onun için 7 Haziran itibariyle seçim çalışmalarını başlattık. Biz CHP olarak seçime hazırız" dedi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Tahsin Tarhan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title