Haberler

CHP'li Özel: Bahçeli ve Barzani Omuz Omuza 'Evet' Halayı Çekiyor

CUMHURİYETE Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklaması üzerinden eleştirdi.

CUMHURİYETE Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklaması üzerinden eleştirdi. Devlet Bahçeli ve Barzani'nin birlikte 'evet halayı' çektiğini söyleyen Milletvekili Özel, "AKP bugün ikili referandum halayı çekmektedir. Bir elinde Devlet Bahçeli, bir elinde Barzani vardır. Aradan AKP çekilse bunlar omuz omuza 'evet' halayı çekiyorlar" dedi CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Manisa'daki Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve partililer katıldı. 16 Nisan'daki anayasa referandumuna yönelik açıklamalarda bulunan Milletvekili Özgür Özel, 'hayır' oyu kullanacakların üzerinde baskı olduğunu savundu.

"KORKANLAR DEĞİL, KORKUTANLAR UTANSIN"

Anketlerin hala bıçak sırtı olduğunu öne süren CHP'li Özel, şöyle konuştu: "Açılacak son zarfa iş kalırsa bunda şaşırmayız. Burada görev hepimize düşüyor. Ben buradan tüm kararsızları, tüm kaygılıları, tüm karamsarları tüm korkanlar korkmakta haklıdır. Olağanüstü halde hiçbir gerekçe gösterilmeden memuriyetten edilirken, bugün 'hayır' oyunu açıkça ifade etmek hiç kolay değil. Bize kapı aralarında teyzeler, 'Anketçiye 'evet' dedim ama sandıkta 'hayır' diyeceğim', 'Öğretmen kızımı atarlar' diye korktum dediği bir zamanı yaşıyoruz. Korkanları, susanları, endişe edenleri sonuna kadar anlıyoruz. Ayıp olan korkmak değil birilerini korkutuyor olmaktır. Korkanlar değil korkutanlar utansın. Ama bunun bir hesaplaşması var. Perde çekilecek, pusulayla mühürle baş başa kalınacak. 'Hayır' diyene terörist diyene, onu işiyle, aşıyla tehdit edene karşı cevap sandık mühründe 'hayır'a basılarak verilecek. Perde kapanacak, vicdan ve pusula ile baş başa kalınacak. Oyları korumakla ilgili, sandıkları takip etmekle ilgili, bilgisayar üzerinde takip etmekle ilgili her türlü tedbir alınmıştır. Sen oyunu korkmadan kullan, gerisini bize bırak. Biz o oya sahip çıkmasını, senin 'hayır'ını tabelaya yazdırmasını biliyoruz. Buna da söz veriyoruz. Vatandaş Binalı Yıldırım'a şunu diyecek. 'Biat edip rahat etmeyeceksin'. İcraat et rahat et. İcraat et, yoksulluğu bitir, terörü bitir, rahat et. Bitiremiyorsan seçimde gidersin. Biat edenin değil, icraat edenin rahat etmesi için 'hayır' oyumuzu kullanacağız"

"İKİ PARTİLİ SİSTEM AHLAKSIZ TEKLİFTİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştiren Özgür Özel, "MHP'nin AKP içinde yok olmasına direnen MHP'lilerin önce ülkelerini, sonra da partilerini nasıl konuştuğunu bu tarih yazacak. Bize, 'Siz niye istemiyorsunuz?' diyorlar. Biz, AKP ile Hacivat - Karagöz gibi, bütün aktörler gitsin, bir Hacivat bir Karagöz kalsın. Didişip dursunlar, biri inince öbürü binsin. Bunu demokrasiye dair bir teklif olarak görmüyoruz. İki partili sistem ahlaksız tekliftir. Ahlaklı olan herkesin partisinin propaganda yapması, seçimlere girmesidir. Biz AKP'nin Türkiye'ye teklif ettiği ve bize gizli, ahlaksız teklif olarak sunulan 'Karagöz Hacivat oynayalım, diğerleri çekilsine', hayır diyoruz. Partisini seven partililer oyunu gördü. MHP'yi yutacak AKP'ye onlar da hayır diyor" diye konuştu.

"BARZANİ, DEVLET BAHÇELİ'NİN 'EVET' ARKADAŞIDIR, 'EVET' YOLDAŞIDIR"

CHP'li Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani üzerinden eleştirdi. Özel, "Devlet Bahçeli'nin tavrı ve Barzani'nin tavrı gerçekten şaşırtıcıdır. Barzani, Devlet Bahçeli'nin 'evet' arkadaşıdır, 'evet' yoldaşıdır. AKP bugün ikili referandum halayı çekmektedir. Bir elinde Devlet Bahçeli, bir elinde Barzani vardır. Aradan AKP çekilse bunlar omuz omuza 'evet' halayı çekiyorlar. Bir yandan Barzani boş durmuyor, bir mesaj veriyor tüm dünyaya. 'Bu referandumda evet diyeceğim' diyor Barzani. Sonra gidiyor bölgemde Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapacağım. Barzani'nin 'evet' jestine karşı bu referandumdan sonra AKP ne söz verdi, bunu tüm milliyetçiler biliyor. Ama Bahçeli, bunlar gelip sizin 'evet'inize destek veriyor ya oradaki referanduma ne diyorsunuz? Oradaki referanduma da karşı jest olarak siz mi evet diyeceksiniz? Bunu tüm milliyetçiler görüyor. Görmeyen bir tek siz varsınız. Bir elinde Bahçeli bir elinde Barzani halay çeken AKP'nin oyununu gören hayırcılara selam olsun. Bu oyunu görmeyen, görmezden gelen, evet halayına neden dahil olduğu bilinmeyen Devlet Bahçeli'ye de bu vatandaşa ne cevap verecek onu düşünmek kalsın" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title