Haberler

CHP'li Haydar Akar: 350 Milyon Euroluk Yatırıma 5 Metrekarelik Temel mi Olur?

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, seçimden 17 gün önce İzmit'te attıkları Şehir Hastanesi ile ilgili olarak Bakan Fikri Işık'ı eleştirdi.

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, seçimden 17 gün önce İzmit'te attıkları Şehir Hastanesi ile ilgili olarak Bakan Fikri Işık'ı eleştirdi. Bakan Işık'ın, hastanenin yapılacağı daha önce askeri alan olan yerde yerde mayın araması yapılacağını söylediğini belirterek, "Orada düşman ya da tehlike riski olmadığı için mayın döşenmesi mümkün değil. Herşey daha önce toplandı. Mayın araması yalanı sayın bakanın elinde patladı. 350 milyor euroluk yatırıma 5 metrekarelik temel mi olur?" dedi.

Daha önce askeri alan olduğu için 'cephanelik' olarak bilinen bin dönümlük alanda, yap işlet devret modeli ile 350 milyon euro harcamayla yaptırılacağı açıklanan Şehir Hastanesi ile ilgili tartışmalar bitmedi. 25 yıl süreyle, inşa edecek firmalar tarafından işletilmek koşuyla yaptırılacak  Şehir Hastanesi Komleksi'nde  491 yataklı Bölge Hastanesi, 117 yataklı Onkoloji Hastanesi, 247 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 125 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yeralacaktı. Ancak seçimden 17 gün önca atılan temel, seçimden sonra artadan kaybolmuş, üzeri kapatılmıştı. Bunun üzerine de CHP milletvekili Haydar Akar bunu gündeme taşımıştı. Bunun üzerine de Bakan Fikri Işık ile Ak Parti Kocaeli il yöneticileri açıklamalarda bulunmuşlardı.

'SEÇİM VAADİYDİ'

CHP'li Haydar Akar partisinin il başkanlığında bugün CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva,  İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ile birlikte açıklama yaptı. Akar, projeye kadrşı olmadıklarını, ancak bunun bir seçim vaadi olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Şehir hastanesi seçim vaadiydi. Kentte en çok sıkıntı çekilen konu yatak, yoğun bakım, onkoloji hastanesi olmaması.  Biz de bir an evvel yatırımların hayata geçmesin istiyoruz. Hastanenin yapılış şekline, rant amaçlı yatırımlara karşıyım ama ihtiyaçların giderilmesi için biz de gayret edip sorguluyoruz."

Bakan Fikri Işık'ın arazide mayın araması yapılacağını, bu nedenle inşaatın geciktiğini söylediğini belirten Haydar Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

350 MİLYON YATIRIMA 5 METREKARELİK TEMEL Mİ OLUR?

"Fikri ışık ne dedi? 'Mayın araması yapılacak' dedi. O tesislerde mayın gömmesi yapılmadı. Mayın gömülen yerlerin gömüldüğü yer bellidir ve bunlar işaretlenmiştir. Çünkü orda düşman ya da tehlike riski de yoktu. Her şeyi topladılar ve terk ettiler. Belediyeler sosyal konat alanları spor tesisleri yaptılar. O alan açık alan olduğu için piknik olarak kullandılar. Bunlara rağmen 'Mayın araması yapacağız' diyen Fikri Işık, piknik yapan vatandaşların canı can değil mi? Spor izlemeye gidenlerin hayatları kıymeti değil miydi? Sosyal alanlardan yararlanan, hatta düğün yapan vatandaşların hayatları kıymetli değil miydi? Tam bir yalandı ve mayın yalanı elinde patladı sayın bakanın. Bu da incelemelerimizde ortaya çıktı. 350 milyon Euro'luk yatırıma  5 metre kareden ibaret temel mi olur? Bunun üzerine hastane yapacaklarsa vay hastaların haline. Bizim için 'AKP'nin yapacaklarını hayal edemezler' demişler. Doğru. 5 metre çukur kazıp doldurmayı hayal edemezdik. Böyle bir sahtekarlık demek istemiyoruz ama, yanlışı yapmazdık. Tramvaya direkten elektrik çekip maket içinde el sallamayı hayal edemezdik. Kaçak bir saray yapmayı 1.3 milyar TL'ye hayal etmezdik. Bilim çağında telefon konuşmalarını teknolojiyle değil hisleriyle çözen bakan olmayı hayal edip tarihe geçemezdik. 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç var diyip TÜBİTAK başına hayvanat bahçesi müdürü getirmeyi hayal edemezdik. Hırsızlık rakamını ufak tefek miktarla hırsızlık sayılmaz diyerek bilim sanayi bakan olarak hayal edemezdik. AKP'nin deyimiyle hayal gerçek oldu. Bunları söyleyenler bizim ülkemizde bakan oldu. At gözlüğüyle bakıp at hastanesinde tedavi olmasını normal karşılıyoruz. Fikridir ne yapsa yeridir - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haydar Akar Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title