Haberler

Çavuşoğlu, Tümgiad Yönetim Kurulunu Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert ve Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

AB Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Çavuşoğlu, sivil toplum örgütleri ile yakın çalıştıklarını kaydederek, TÜMSİAD'ın Türkiye'nin AB sürecine tam destek verdiğini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Gerek KİK gerek İKV ile ve TOBB'la beraber sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleri ile yoğun işbirliği ve çalışma içindeyiz ki, 2014 yılını Sayın Başbakanımızın söylediği gibi Avrupa Birliği yılı olarak değerlendirelim. TÜMSİAD ve diğer sivil toplum örgütlerinin özellikle Türkiye'deki reform sürecine büyük destekleri var ve bu reform sürecine ivme kazandıracaktır."

TÜMSİAD Başkanı Sert ise Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu gördüklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "İş dünyası olarak, ekonomiye nasıl katkı yapabiliriz, üretime nasıl katkı yapabiliriz,istihdamı nasıl geliştirebiliriz, işsizliği nasıl azaltabiliriz planlarını yapıyoruz. Türkiye'nin dünyaya açılan perspektifi var."

Sert, Türk diasporası oluşturarak Avrupa'da çalışmalar yaptıklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Hasan Sert Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title