Haberler

Çarşı Esnafı Örnek Olmalı

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, çarşı esnafının, turistlere yönelik davranışlarıyla da dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Koza Han´da düzenlenen törene Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal ve AK Parti 23. Dönem Milletvekili Ali Kul ile çarşı esnafı katıldı.

Törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhan Gazi´nin fetihten hemen sonra 700 yıl önce yaptırarak Bursa´nın sosyal hayatına canlılık getirdiği tarihi çarşıların son 10 yılda yapılan restorasyon çalışmalarıyla tekrar eski işlevine dönmeye başladığını söyledi. Tahtakale-Bakırcılar´dan başlayarak Uzun Çarşı ve Kayhan´a kadar olan tüm bölgelerin elden geçirildiğini, Uzun Çarşı´da yer alan 800 kadar dükkanın cephesi ve tabelasıyla yenilendiğini kaydeden Başkan Altepe, "Şu anda da çalışmalar Kayhan Bölgesi´nde devam ediyor. Bugünlerde Reyhan Bölgesi´ne de giriyoruz. Yakın zamanda; Haşim İşçan´a kadar tüm alanlar, artık insanların gezmekten zevk alacağı yerler olacak" dedi.

"Çarşılar canlıysa şehir canlıdır"

Yapılan düzenlemeler sonucunda Bursa çarşılarının her geçen gün güzelleştiğini ve dünyada örnek konuma geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, fiziki yönden güçlenen çarşıların birer alışveriş merkezine dönme yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Yapılan cam tavanlar ve düzenlemelerle Bursa çarşılarında alışveriş yapmanın keyif haline geldiğini, günün her saatinde canlılığın hakim olduğunu ifade eden Altepe, "Çarşılar canlıysa şehir canlıdır. Çarşı çökerse şehir çöker. Eskiden kar ve yağmur başladığında çarşıda kimse kalmazdı. Şimdi çevreden herkes çarşıya koşuyor. Bursa ne kadar büyürse büyüsün; çarşılar, Hanlar Bölgesi, Ulucami ve çevresi şehrin kalbi olmaya devam edecek. İnşallah bu bölge, UNESCO koruma alanına da girecek" diye konuştu.

Çarşı esnafına büyük görevler düştüğünü anlatan Başkan Altepe, insanları karşılamanın ve ağırlamanın, satış hizmeti vermenin, geleni aldatmadan ürünü en güzel şekliyle tanıtmanın birer beceri istediğini belirterek, kursların bu beceriyi kazanmada büyük rol oynadığını vurguladı. İngilizce kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 56 kursiyeri tebrik eden Başkan Altepe, "İnsanlara yönelik davranışlarda, satış yaparken ve yardımcı olurken, konuya en ince detayına kadar hakim olmamız gerekiyor. Onun için bu kurslar çok önemli. Gerçekleştirilen kurslarla çarşı esnafımızın kalitesi ve eğitim seviyesinin artması, en güzel şekilde hizmet vermesi sağlanıyor. Bu anlamda Bursa´nın çarşıları, daha da tanınmış hale gelecek" şeklinde konuştu.

100 bin esnaf eğitim alacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa´nın bir kimliğinin bulunduğunu ve 6-7 asır dünyaya hükmeden büyük medeniyetin merkezi olduğunu belirterek, zamanında oluşan güzellikleri hala yaşattıklarını bildirdi. Bursa´nın kucağında ağır ve şerefli bir emanetin bulunduğunu kaydeden Vali Harput, son yıllarda yapılan restorasyonlarla bu yapıların ihya edildiğini, kat edilen mesafenin Bursa´yı tekrar eski kimliğine kavuşturduğunu söyledi. Yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür eden Vali Harput, "Bu emanetin bir bölümü maddi eserler ise diğer bölümü de manevi eserlerdir. Kültürümüzün en önemli öğeleri arasında; misafirperverliğimiz, güler yüzümüz, tatlı dilimiz, dürüstlüğümüz, insanlara hoşgörüyle muamele edişimiz vardır" dedi.

Çarşı esnafını tebrik eden Harput, Bursa´da faaliyet gösteren terzisinden minibüs şoförüne, ayakkabıcısından bakkalına kadar 100 bin esnafın tümüyle eğitime katılacağını söyledi. Vali Harput, eğitimlerin davranış, görgü, ticari ahlak ve sosyal münasebet kuralları başlıklarıyla toplanabileceğini ifade etti.

Bugüne kadar 10 bin kişi eğitimden yararlandı

BESOB Başkanı Arif Tak da eğitimin çok önemli olduğunu dile getirerek, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle Bursa´da son 1,5 yılda eğitim verilen esnaf sayısının 10 binin üzerine çıktığını açıkladı. Gösterilen performansı yeterli bulmadıklarını kaydeden Tak, Bursa´da faaliyet gösteren tüm esnafın her konuda eğitilmesi için çaba sarfedeceklerini ifade etti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal da aldıkları eğitim sayesinde bundan sonra gelen turistlere daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahabettin Harput Recep Altepe Koza Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title