Haberler

Çanakkale'de Can Dündar ve Erdem Gül Tepkisi

Çanakkale'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) öncülüğünde bir grup, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Çanakkale'de Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) öncülüğünde bir grup, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

ÇGD Çanakkale Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Halkevleri ve Komünist Parti üyeleri; Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Gül'ün tutuklanmasını protesto etti. Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek de gruba destek verdi. Bugün saat 14.00'te İskele Meydanı'ndaki toplanan 200 kişilik grup, Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısı taşıdı.

"BASKILAR ARTIK DAYANILMAZ BİR NOKTAYA GELDİ"

Çağdaş Gazeteciler Derneği adına açıklama yapan Gazeteci Sermet Atadinç, bugünün gazetecinin tutuklandığı, özgürlüğün yok sayıldığı, diktatörlük uygulamalarının başladığı bir gün olduğunu öne sürdü. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığının bir ifadesi olduğunu belirten Sermet Atadinç, sözlerine şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda özgürlük olmaz. Özgür basın yoksa, özgür toplum yoktur. Dün gazetecileri tutuklayanlar, daha hemen sonrasında bunu haber yapan soruşturmayla ilgili bilgiler veren insanlar hakkında soruşturma açtılar. Can Dündar, Erdem Gül tutuklanan 23'üncü gazeteci olarak, tutuklu gazeteciler gerçeğinin en çarpık örneğidir. Özgür olmayan bir toplumda bugün devletin kontra güçleri, Diyarbakır'da bir Baro Başkanını katletmişlerdir. Her gün faşist diktatörlüğün faşist uygulamalarına tanıklık ediyoruz. İnsanlar sokak ortalarında katlediliyorlar. Gazeteciler tutuklanıyor. En küçük bir muhalefet hakkında soruşturma açılıyor. Baskılar artık dayanılmaz bir noktaya geldi. Böylesi koşullarda mücadeleden başka bir seçenek yoktur. Birlikten, dayanışmadan bir arada olmaktan sırt sırta verip, faşizmin uygulamalarına karşı çıkmaktan başka hiçbir alternatif yoktur."

Halkevleri üyeleri, basın açıklaması öncesi kordon boyu ve meydanda Cumhuriyet gazetesini ücretsiz dağıttı. Açıklama sonrası bir süre "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atan grup, sessizce dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title