Haberler

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükkılıç, mesajında, insanı merkeze almayan hiçbir anlayışın geleceğe uzanamayacağına ifade etti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle eşsiz bir medeniyet inşa etmiş ecdadın mirasçıları olarak hizmet etmeye gayret gösterdiklerini aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, hiçbir vatandaşımızı diğerinden ayırt etmeden, ötekileştirmeden tüm imkanlarımızla daha yaşanabilir bir şehir için çaba harcıyoruz. İnancımız ve kültürel değerlerimiz ışığında yaptığımız her çalışmayı insanı merkeze koyarak hayata geçirmeye özen gösterdik. İnsanı gözetmeyen ya da bir grup insanı diğerlerinden üstün gören bir anlayış, insanlığa ne katabilir, gelecek nesillere utançtan başka ne bırakabilir? Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı olarak özel vatandaşlarımıza hizmet veren Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğümüz, belediyemize bağlı tüm imkanlara sahip huzurevi ile hizmet sunan Huzurevi Şube Müdürlüğümüz ile üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü sosyal, ekonomik ve fiziksel yetersizlik içinde olan ve bu anlamda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ulaşarak, onların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla yaşam alanı temizliği, kişisel bakım ve sağlık destek hizmetleri sunduğumuz YADES projemiz ile eli öpülesi yaşlılarımızı da unutmadık."

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Sema Karaoğlu ise mesajında bugünün dünyasında insanların yaşam haklarının çeşitli gerekçelerle elinden alınabildiğini belirtti.

Yaşam hakkı deyince sadece insanların çeşitli nedenlerle öldürülmesinin düşünülmemesi gerektiğini aktaran Karaoğlu, "İnsanların, insanca yaşayabilmelerinin önündeki engellerin hepsi yaşam hakkını elden almaktır. Şunu unutmamak gerekir, dünya hiç kimsenin tapulu malı değildir. Madem bu dünyada varız, o halde eşit haklara sahip olmalıyız. Maddi zenginlik, farklı ırk veya tenden olmak vb vasıfların hiç biri, kimsenin bir diğerinin hakkını gasbetmesi için geçerli bir sebep olamaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Yerel Toplum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title