Haberler

Bursa Kent Konseyi Gençleri Geleceğe Taşıyor

Güncelleme:

Mehmet Semih Pala, Liseli, Üniversiteli, Çalışan Veya Çalışmayan Tüm Gençlerin Kent Konseyi'nin İmkanlarından Yararlanmasını Tavsiye Etti.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye'nin en iyi gençlik meclisi ünvanını alan bir Gençlik Meclisi'ni bünyelerinde barındırdıklarını söyleyerek, tüm gençleri Kent Konseyi'nden yararlanmaya davet etti.

Line TV ekranlarında Neslihan Çelik Alkoçlar'ın sunduğu 'Burası Bursa' adlı programın bu haftaki konuğu Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Gençlik Meclisi üyeleri oldu. Ördekli Kültür Merkezi'nde çekimi yapılan programda, Neslihan Çelik Alkoçlar'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Semih Pala, Bursa'daki sivil ve resmi toplum kuruluşlarının çatı oluşumu olan Bursa Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi hakkında bilgi verdi.

Yasalarla desteklenen kent konseylerinin demokratikleşme sürecinde önemli bir şans olduğunu söyleyen Mehmet Semih Pala, buna rağmen birçok ilde kent konseylerinin çeşitli sebeplerden işletilemediğini belirtti. Yerel gündem geleneğinde bir yapıya sahip olan Bursa Kent Konseyi'nin ise kısa sürede Bursalılar tarafından benimsendiğini ve Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Mehmet Semih Pala, Kent Konseyi'nin bir tecrübe üzerine kurulmuş olmasının avantajını yaşadıklarını kaydetti.

Çalışmalardan örnekler

Kendi içerisinde 4 meclis, 31 ayrı çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsü bulunan Kent Konseyi'nin devamlı toplantılar, seminerler, konferanslar düzenlediğini dile getiren Pala, yeni yapının bu kadar öne çıkmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin büyük katkısı olduğunu anlattı. Pala, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin halkın içerisinden gelmesi ve gönüllülüğü iyi bilmesi sonucu Bursa Kent Konseyi ile Büyükşehir Belediyesi'nin uyum içerisinde çalıştığını vurguladı.

Kent Konseyi bünyesinde her kesimden ve her görüşten insanın düşüncelerini saygı çerçevesinde özgürce dile getirebildiğini anlatan Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak sosyal, kültürel ve gelir düzeyine bakmaksızın her kesime hitap ediyoruz. Yakın bir zamanda 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalıştayını tüm gönüllü kuruluşlarımızla gerçekleştirdik. Bu Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortak hareket ettiği zaman ne kadar başarılı olacağına en güzel örnektir. Her kesimden, her dünya görüşünden insan bir araya gelip böyle karar alabiliyorsa, bu Türkiye'ye örnek olmalıdır" dedi.

Normal hayatta birbirine selam dahi vermeyen insanların Bursa Kent Konseyi çatısı altında buluşması sonucu 18 ayda bin 300 etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Pala, bünyelerinde Türkiye'nin en iyi gençlik meclisi unvanını almış bir Gençlik Meclisi bulunduğunu söyledi. Liseli, üniversiteli, çalışan veya işsiz tüm gençlerin sağlanan imkanlardan yararlanmasını tavsiye eden Pala, "Bağırarak çağırarak sorunlar çözülmez. Hangi görüşte olursanız olun düşüncelerinizi doğru bir şekilde söylerseniz toplum sizi dinler. Bizler de gençlerin geleceğe dönük rahat çalışması için ortamlar sağlıyoruz" diye konuştu.

Gençler görüşlerini aktardı

Programda söz alan Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Hakan Darılmazlar, Gençlik Meclisi'nin yerel gündem sürecinden bu yana 14 yıllık bir geçmişi olduğunu belirtti. Gençlerin yaşadığı sıkıntıların sürekli görüşüldüğünü, çözüm önerilerinin rahatça dile getirilebildiğini ifade eden Darılmazlar, 16 ile 28 yaş arasında olan ve Bursa adına çalışmak isteyen herkesin Gençlik Meclisi'ne katılabileceğini dile getirdi.

2010 yılının en iyi gençlik meclisi seçildiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Darılmazlar, "Kent gündemini yakından ilgilendiren konular karşısında bizler de görüşlerimizi belirtiyoruz. En yakın örneği ise Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili gençlerin öneri ve görüşlerini içeren bir rapor hazırladık. Hemen ardından Rektör Ali Sürmen'e ziyaret ederek görüş ve beklentilerini içeren rapor sunduk" dedi.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Furkan Öksüz ise, Bursa Kent Konseyi'nde en aktif çalışan yapılardan biri olduklarını anlattı.

Son iki ayda 40 faaliyet gerçekleştirdiklerini ve 2 bin kişinin üzerinde katılım sağlandığını kaydeden Öksüz, yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikler gerçekleştirerek gençlerin her alanda aktif olmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Gençlik Meclisi'nde başkan veya üye arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Öksüz tek amaçlarının Bursa'ya fayda sağlamak olduğunu belirtti. Paramı Yönetebiliyorum Projesi ile gençlere finansal bilinç ile ilgili eğitimler verdiklerini söyleyen Öksüz eğitimlerin sadece Bursa ile sınırlı olmadığını tüm Güney Marmara Bölgesi'nin taleplerini karşıladıklarını anlattı.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Siyaset Bilimi Çalışma Grubu Temsilcisi Metehan Ramazanoğlu, yaklaşık 1,5 yıldır Gençlik Meclisi çalışmalarında yer aldığını bunun en büyük etkisininde Kent Konseyi'nin tarafsız ve olaylara objektif bakabilmesinin olduğunu söyledi. Ramazanoğlu "Siyaset Bilimi Çalışma Grubunu 2010 yılı başında kurduk. Kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza attık. Özellikle siyasi partilerin gençlik kolları ile ilişkimizi güçlendirerek Bursa için projeler geliştirmeye çalıştık" dedi.

Türkiye Gençlik Ajansı Yasa Tasarısı ile ilgili gündemli genel kurul gerçekleştirdiklerini dile getiren Ramazanoğlu "Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanı Mustafa Dırık konuşmacı olarak toplantımıza katıldı ve kendilerine Bursa'da yaşayan gençlerin Türkiye Gençlik Ajansı Yasa Tasarısı ile ilgili görüşlerini ilettik" diye konuştu.

Eurodesk Yerel Temas Noktası İrtibat Kişisi Ayşe Hacıoğlu, Gençlik Meclisi üyeleri Ayşe Feyza Özköylü ve Burcu İmren Baran meclis çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title