Haberler

Bursa - Kadınlar, Pazar Yerinde 'Kadına Şiddet Olmasın Marşı'nı İşaret Diliyle de Seslendirdiler

Kadınlar, pazar yerinde 'Kadına Şiddet Olmasın Marşı'nı işaret diliyle de seslendirdiler BURSA'nın merkez Nilüfer İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan ve Türkiye'nin ilk ve tek kadın korosu olan Nilüfer Kadın Korosu, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde ilçe pazar yerine giderek, koronun şefi Dr. Aysel Gürel tarafından bestelenen Kadına Şiddet Olmasın isimli marşı seslendirdiler.

Kadınlar, pazar yerinde 'Kadına Şiddet Olmasın Marşı'nı işaret diliyle de seslendirdiler

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan ve Türkiye'nin ilk ve tek kadın korosu olan Nilüfer Kadın Korosu, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde ilçe pazar yerine giderek, koronun şefi Dr. Aysel Gürel tarafından bestelenen Kadına Şiddet Olmasın isimli marşı seslendirdiler. Kadın koristlerin marşı seslendirmesi sırasında pazar yerinde bulunan erkekler alkışlarla destek verdiler.

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Nilüfer İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek kadın korosu olan Nilüfer Kadın Korosu, ilk olarak Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen yürüyüşe katıldı. Kent Konseyi üyesi kadınlarla birlikte yürüyen Kadın Koro, daha sonra ilçede kurulan pazar yerine giderek, burada sözü ve müziği korunun şefi Dr. Aysel Gürel'e ait olan Kadına Şiddet Olmasın isimli marşı söylediler. Marşı söylerken işaret dilini de kullanan koristleri, pazara alışverişe gelen kadınlar ilgiyle dinlerken, pazar yeri esnafı erkekler ise alkışlarıyla desteklediler.

105 kişiden oluşan koronun şefi Dr. Aysel Gürel, pazar yerinde marşı söylemelerinin amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyerek, "Marşın sözü ve müziği bana ait. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanmış bir kadın marşı. Umuyoruz ki bu marş, sadece Bursa'da değil, tüm Türkiye'de söylenir ve artık kadın cinayetleri, kadına şiddet son buluruz diyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aysel Gürel Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title