Haberler

Bulgaristan'da Türk Çağdaş Ressamlar Karma Sergisi açıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğunun himayesinde düzenlenen karma sergide Türk ressamların eserleri Bulgar sanatseverlerle buluştu.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğunun himayesinde düzenlenen karma sergide Türk ressamların eserleri Bulgar sanatseverlerle buluştu.

Ülkenin güneydoğusundaki Filibe kentinin Belediye Meclisi Sanat Galeri Salonu'nda düzenlenen "Çağdaş Türk Ressamlar Karma Sergisi"ne 64 sanatçı eserleriyle katıldı.

Küratör Aynur Mehmedova Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Bulgaristan'ın Pamporovo Kayak Merkezi ve Smolyan kentinde düzenlenen serginin büyük beğeni aldığını, etkinliğin Bulgaristan'daki son uğrak yerinin Filibe kenti olduğunu aktardı.

Kaplan, ülkede, Türk ressamların eserlerine ilginin gittikçe arttığını belirtti.

Türk ve Bulgar resim sanatının yakınlığına dikkat çeken Kaplan, "Biz coğrafik olarak birbirimize çok yakın iki ülkeyiz. Bu ilişkilerin ileride daha da artmasını dilerim." dedi.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani de komşu ve dost olan iki ülkenin kültür ve sanat alanında birbirine yakın değerlere sahip olduklarına işaret ederek, bu gibi etkinliklerin iki halkı daha da yakınlaştırdığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Türkiye Filibe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title