Haberler

Bozdağ, Makü Eğitim Fakültesinin Yeni Binasını Hizmete Açtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesinin yeni binasının açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesinin yeni binasının açılış törenine katıldı.

Burdur MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde bulunan Eğitim Fakültesinin açılış töreninde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya,

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, beraber kurdele kesti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MAKÜ Eğitim Fakültesi şeref defterini imzalayarak, yeni eğitim fakültesinin dersliklerini gezdi.

MAKÜ TANITILDI

MAKÜ Eğitim Fakültesinin açılış töreninin ardından İstiklal Yerleşkesi'nde bulunan Veteriner Fakültesine geçildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Veteriner Fakültesinde düzenlenen MAKÜ Sergisi'ni gezdi. Serginin ardından MAKÜ Bilgilendirme Toplantısına geçildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Saatcı, MAKÜ'nün tüm birimleri ve çalışmaları konusunda geniş kapsamlı sunum yaptı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise Kilis iline atandığını belirterek, helallik istedi.

MAKÜ'de muhteşem bir heyecan olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti hükümetinin üniversiteler konusunda yaptığı yenilikleri anlattı. Türkiye'de eğitimde yapılan yeniliklerle üniversitelerin rekabete girdiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de 2002 yılında 72 üniversite olduğunu, AK Parti hükümeti döneminde bu sayının 168'e yükseldiğini dile getirdi,

Üniversitelerdeki rekabetin başarılara vesile olacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Hükümet olarak üniversiteleri rekabete açan, sadece Türkiye üniversitelerini kendi içinde değil, dünya üniversiteleri ile rekabete açan bir adım attık. İnanıyorum ki kısa sürede üniversiteler bu rekabetin sonucunu görecekler" dedi.

AK Parti hükümetinin eğitiminde yaptığı yeniliklerden rahatsız olanlar olduğunu belirten Bozdağ, Türkiye'nin bilgi, teknoloji üreten üniversitelerle donatılması gerektiğini dile getirdi.

ÜNİVERSİTELERDEKİ BAŞÖRTÜSÜ SORUNU

Üniversitelerin fikrin özgürce söylenen yerler olduğunu ifade eden Bozdağ, başörtüsü sorununa değindi.

Üniversitelerin ideolojilerin tekelinde olmaması gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Devletin veya başka ideolojilerin emrindeki üniversiteler, bilim yuvaları olamazlar. İdeoloji aklınızı, fikrinizi esir alıyor. Onun gözüyle bakıyorsunuz. Ben ideolojiyi sevmem. Benim görüşüme göre, ideolojiye sahip olmak aklımı başkasına vermektir. Bu köleliktir. Eğer bana hükmediyorsa aklımdan şüphe ederim. İzmir'de bir profesör, sıfatına bakıyorum, utanmıyor da başı örtülü öğrenci girip girmiyor diye kapıda nöbet tutuyor. Yahu sen profesör olsan ne yazar, olmasan ne yazar. Okumak isteyen bir öğrenci 'ben okumak istiyorum' diye geliyor, hoca, profesör kapıda nöbet tutuyor, 'Sen başı örtülü giremezsin' diye. Örtülü girsin, açık girsin, sana ne kardeşim. Öğrenmek için gelenin önünde profesörlerin engel olduğu, hocaların engel olduğu bir yer ayağa kalkabilir mi, bir ülke büyüyebilir mi; büyüyemez. Halbuki ben şöyle derdim; başörtüsü yasağı olduğu zaman eğer bilimsel özgürlük tam olsaydı, Türkiye'nin üniversiteleri bunu içine sindirmiş olsaydı, o yasağı, o zulmü başlatanlara karşı üniversiteler ayağa kalkardı. O okumak isteyen yavrularımızın önüne engel koyamazsınız. 'Eğer bir bayan öğrenci okumak istiyorsa ve başını da örtmek istiyorsa benim kapım açık', bütün üniversiteler bunu söyleseydi, ne Kenan Paşa ne başka paşalar, ne de kendini paşadan paşa zanneden siviller bu zulmü başlatamaz, uygulayamazlardı" diye konuştu.

Geçmişte kraldan çok kralcı rektörlerin olduğunu ve başörtülü öğrencilerin çok ağlatıldığını söyleyen Bozdağ şöyle konuştu:

"Ağlatanlar hesabını kendi verecek. Ben bilmem, herkes kendi mezarına gidecek. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, siyasetini yapan biri olarak diyorum ki Türkiye artık bu kara tabloları yaşamamalıdır. Yeni Türkiye her tür özgürlüğün olduğu, özgürlüğün teminatının da yasalardan önce üniversitelerin, hocaların olduğu bir Türkiye olmalıdır. Hala bugün terör varsa, üniversite gençleri bir takım kişiler tarafından ikna edilip ellerine silah verdiriliyor, birileri öldürtülüyor, birileri yaralandırılıyor, birileri dağa çıkarılabiliyorsa bu kör ideolojilerinin insanımızı esir almasından dolayıdır. Bunun karşısında da esir alınmayacak bir hürriyet anlayışını gençlerimize kazandıracak tek yer üniversitelerdir, eğitim kurumlarımızdır."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MAKÜ konusunda üzerine düşen görevi yapmayı devam ettireceğini sözlerine ekledi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Süleyman Tapsız Bekir Bozdağ Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title