Haberler

Bm, İran'daki İdam Uygulamalarından Kaygı Duyulduğunu Bildirdi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Şamdasani: "Hükümeti, bir an önce idamları durdurmaya ve moratoryum ilan etmeye çağırıyoruz"

Birleşmiş Milletler (BM), İran'daki idam uygulamalarından büyük kaygı duyulduğunu bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Şamdasani, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, bu yılın başından itibaren İran'da infaz edilen idam cezalarının sayısında artış olduğuna dikkati çekti.

Ülkede son 7 haftada en az 80 kişinin idam edildiğini ve bundan büyük kaygı duyulduğunu belirten Şamdasani, bazı güvenilir kaynaklara göre bu sayının 95'e kadar çıktığını söyledi.

İdam cezalarının büyük çoğunluğunun uyuşturucuyla ilgili suçlara verildiğini kaydeden Şamdasani, bunun uluslararası hukuka aykırı olduğuna işaret etti.

Ülkede bazı kişilerin gizlice idam edildiğini belirten Şamdasani, en az yedi kişinin cezasının da halk önünde infaz edildiğini kaydetti.

İran'da geçen yıl 500 kişinin idam edildiğini, bu idamlardan 57'sinin halk önünde gerçekleştiğini anımsatan Şamdasani, bazı kaynaklara göre geçen yılki idam rakamının 625 olduğunu bildirdi.

Şamdasani, "Hükümeti, bir an önce idamları durdurmaya ve moratoryum ilan etmeye çağırıyoruz" dedi. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title