Haberler

"Biz Rüyalarımızı Kaybettik"

Güncelleme:

Ahmet Davutoğlu ve Emine Erdoğan ile Arakan'a giden AKP Şanlıurfa Vekili Zeynep Karahan Uslu, izlenimlerini anlattı.

Myanmar'ın Arakan bölgesine giden heyette yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, "Myanmar aslında dünyanın adeta 3 maymunu oynadığı yani kör, sağır ve dilsiz kaldığı, onlarca yıllardan beri bu tutumu ısrarla sürdürdüğü bir coğrafya" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu heyetle şiddetin yaşandığı Arakan bölgesine giden Milletvekili Uslu, izlenimlerini AA muhabirine anlattı.

"Myanmar aslında dünyanın adeta 3 maymunu oynadığı yani kör, sağır ve dilsiz kaldığı, onlarca yıllardan beri bu tutumu ısrarla sürdürdüğü bir coğrafya" diyen Zeynep Karahan Uslu, 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden şehitlerin Myanmar'da yattığını belirterek, hangi dinden olursa olsun, zulme uğrayan her insanın, insan olmaktan ötürü kardeşleri olduğunu söyledi.

Arakan'da 2 milyon Müslüman'ın belki de bu dünyadaki en ağır zulüm, tehdit ve en yoksul yaşam koşullarında hayatını idame ettirmeye çalıştığını ifade eden Uslu, "Düşünün ki 4 milyonluk nüfusun 2 milyonu ülke dışına yıllar içerisinde çıkmak zorunda kalmış. Yaşanan sıkıntıların derinliğini ve büyüklüğünü sadece bu rakamdan da görebiliyoruz" dedi.

Bölgede son aylarda yaşanan provokasyonlarla artan katliamların zor şartları daha da güçleştirdiğini anlatan Zeynep Karahan Uslu, AK Parti hükümetinin sadece İslam coğrafyasında değil dünyanın neresinde sıkıntı çeken bir bölge varsa orada olduğunu söyledi.

Myanmar'a yapılan gezinin Türkiye'nin ne kadar prestijli, güçlü, itibarlı bir ülke haline gediğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Uslu, şöyle devam etti:

"Çünkü dünya tarihinde ilk kez Myanmar bir resmi heyetin Arakan'a girmesine izin verdi. Böylece Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de Emine Erdoğan Hanımefendi'nin ve Dışişleri Bakanımızın bu insiyatifini övgüyle zikretmiştir. Türkiye'nin bu güçlü prestijli konumuyla bu ziyaret gerçekleşti, bu ziyaretle birlikte de dünyanın gündemine Arakan, Arakan'daki trajedi, Arakan'daki Müslüman kardeşlerimiz girebildi."

-"Burada gördüğüm hiçbirine benzemiyordu"

Milletvekili Uslu, dünyada pek çok trajedinin, açlığın, yoksulluğun yaşandığı bölgeyi gördüğünü ancak Arakan'da gördüğünün hiçbirine benzemediğini, onlarla mukayese dahi edilemeyeceğini aktardı.

"Çünkü burada insan yoksulluğunun en dibi zaten var" diyen Uslu, Arakan'daki insanların hiçbir temel hakkından yararlanamadığını ifade etti.

Arakan'da yaşananların bütün insan trajedilerinin bileşkesi olduğunu aktaran milletvekili Uslu, şunları kaydetti:

"Bence gezegende yaşanan hiç bir trajediyle mukayese edemeyiz. Örneğin Afrika'da, Somali'de açlık vardır, yoksulluk vardır ama ölüm korkusu yoktur. ya da başka bir yerde iç savaş vardır, ölüm korkusu vardır ama başka bir şey yoktur. Burada bütün insan hayatını tehdit eden adeta yaşama sevincini elinden alan tüm şartların bir arada, insanların üzerine boca edildiği bir yer Arakan. İnsanlardan duyduğum pek çok acı cümle vardı ama birini hayatım boyunca unutamayacağım, diyordu ki; 'Biz rüyalarımızı kaybettik'. Yani rüya dediğiniz ümittir, rüyalarınızda bile ümitvari bir gelecek görmüyorsanız, rüyalarınız bile kararmışsa varın gerisini siz düşünün."

Muhabir: Eşber Ayaydın / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan / A. Fatih Tekcan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Güncel

Emine Erdoğan Şanlıurfa Ak Parti Arakan Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

title