Haberler

Bitlis'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101'inci Yıldönümü Kutlandı

BİTLİS'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen programla kutlandı.

BİTLİS'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen programla kutlandı.

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklere, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Vali Yardımcılar, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Program, Bitlis Valiliği ve Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı önüne bırakılması ile başladı. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Mart 1916 günü Bitlis Deresinden su yerine kan aktığınıanlatırken, "Bitlis'te bulunan piyade alayı ve tüm halkın mücadelesine rağmen Bitlis işgal edilmişti. Rus askeri ve Ermeni çetecileri tarafından işgal edilen Bitlis, yaşlısıyla, genciyle, eli silah tutan tüm halkıyla mücadeleye katılmış ve kanlı bir süreç başlamıştı" dedi. Ustaoğlu, 5 ay 5 gün süren mücadele sonunda 7 Ağustos gününe kadar Ruslar'dan yaklaşık 350 esir alındığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"8 Ağustos 1916 günü saat 5.35'te, birliklerimiz Bitlis'e girdi. Bütün birlikler kahramanca dövüşmüşlerdi. 8 Ağustos 1916 akşamı, 5'inci Tümen, Bitlis'i tamamen ele geçirmişti. Böylece, güzel Bitlis'imiz beş ay süren düşman işgalinden kurtulmuş, bayrağına ve özgürlüğüne kavuşmuştu. Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun bu yıl 101. yıldönümünü kutluyoruz. Bitlis o zaman nasıl ki Rus askerlerine güvenerek halkımıza zulmeden Ermenilere karşı nasıl direndiyse bugünde dünyanın çeşitli devletlerinin desteğini alan o Ermenilerin kurmuş olduğu terör örgütüne karşı aynı imanla, aynı gayretle yine güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alarak aynı şanlı mücadeleyi vermektedir."

Daha sonra günün anısına öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından halkoyunları gösterileri ile program sona erdi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Valiliği Vedat Demiröz Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title