Haberler

Bitlis Eren Üniversitesi Akademik Yılı Açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı Törenle Yapıldı. Törende Konuşan Beü Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bu Yıl Açılan Farklı Fakültelere Yeni Öğrenciler Alındığını Söyledi.

BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) 2010-2011 akademik yılı açılışı törenle yapıldı. Törende konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu yıl açılan farklı fakültelere yeni öğrenciler alındığını söyledi. Açılışın ardından merkezi laboratuar, 42 adet kampus alanı lojmanları oditoryum blok ile merkezi derslik kompleksinin temelleri atıldı.

Eren Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen açılışa Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Karşar, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Açılışı konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Bu eğitim öğretim yılında yüksek kullarımızın artırdığı programların dışında fen edebiyat fakültesinin, tarih ve matematik mühendislik de ve mimarlık fakültesinin inşaat bölümü öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız katılımıyla 8 Ağustos 2009 tarihinde temeli atılan üniversitenizin ilk binası 2011 yılında tamamlanacak ve fakültelerimiz bu binada eğitimlerini sürdüreceklerdir" dedi,

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, Üniversite hayalinin gerçek olması Bitlis için gurur verici olduğunu belirterek, "Geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan sözleriyle misafir milletvekilimize teşekkür ederim. Buraya geldiğimizde hocamıza verdiğimiz bir söz var tüm Bitlis halkı olarak, vekiller ve yöneticiler olarak üniversitenin emrindeyiz. Bunu için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biz üzerimize düşeni ellimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kile de, 100 yıllık üniversite özlemin gerçekleştiğini kaydederek, "Geçmişe döndüğümüz sokakta yürüyen çocuğa, 80 yaşındaki teyze ve delerimize 'ne istiyorsunuz' diye sorduğunuz zaman onlarda üniversite derlerdi. Hakikatten Bitlis'in 100 yıllık özlemiydi üniversite. Hayalimiz ve özlemlerimiz gerçeğe dönüştü ve bugün burada üniversitemizin akademik yılını açıyoruz" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili ve Tarım Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi de yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki üniversitelerin az olduğuna değinerek, "Ülkemizin kuruyucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef olarak göstermiş olduğu muasır medeniyet maalesef ülkemizde uzunca bir dönem sadece söz olarak tekrarlanmış ama bunun gereği için atılması gereken adımlar atılmamıştır. 1933 yılında Türkiye'de ilk üniversite İstanbul'da kuruldu. 1946 yılında gelindiğinde Türkiye'de sadece 3 üniversite vardı. 1973 yılında ise 9 üniversite, üniversiteye girdiğim yıl olan 1978'de ise 19 üniversite vardı. 2547 sayılı YÖK yasasının çıktığı tarih olan 1982'de 27 üniversite ve 2002'de bizim iktidar olduğumuz dönemde 94 vakıf ve devlet üniversitesi ve şu anda 154 üniversite var. Peki bu yeterli mi hayır değil. Bu gün Bir Amerika'yı düşünecek olursak 3 binin üzerinde üniversite var. Daha kat edeceğimiz çok mesafe var. Tabi¯ ki bu muasır medeniyetin ve bu medeniyetin üzerine çıkma işini bizim başka türlü başarma şansımız yok" diye konuştu. Buradaki konuşmaların ardından Rahva'da bulunan ve inşaatları devam eden merkezi laboratuar, 42 adet kampus alanı lojmanları, oditoryum blok ile merkezi derslik kompleksinin temelleri atıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title