Haberler

Birinci İnönü Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihte benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik'in ve yakın bölgesinin önemli bir rol aldığını dile getirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihte benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik'in ve yakın bölgesinin önemli bir rol aldığını dile getirdi.

Başkan Yağcı, Birinci İnönü Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda,

zaferin Türk milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarını düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde özel bir yeri ve önemi olan bir zafer olduğunu ifade etti.

Kazanılan zaferle, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya gösterdiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Bizler bugün, atalarımızın ve şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayretinin gururunu yaşıyoruz. Ülke tarihinde benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik ve yakın bölgesi de önemli bir rol almıştır. Milletçe atalarımızın bizlere bıraktığı mirası, cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız.

Ordumuzun azim, inanç ve fedakarlığıyla kazanılan İnönü Zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı, nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir. Bilecik'te, İnönü Zaferleri'nin önemi ayrı bir yer tutmaktadır. Bu düşüncelerle, Birinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Selim Yağcı Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
title