Haberler

Bin Ladin'in Müşerref'i Tehdit Kaseti Yayınlandı

El Kaide Terör Örgütü Ladin, Pakistanlıları, Müşerref'e Karşı Ayaklanmaya Çağırdı ve 'Müşerref'in Ordusunun Bu Yıl İslamabad'daki Lal Mescid Kuşatmasının Kendisini Bir Kafir Yaptığını' Öne Sürdü.

El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin, Pakistanlıları Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e karşı ayaklanmaya çağırdı ve "Müşerref'in ordusunun bu yıl İslamabad'daki Lal Mescid kuşatmasının kendisini bir kafir yaptığını" öne sürdü.

Terör örgütlerince kullanılan bir site tarafından yayınlanan video bandında Bin Ladin, "Lal Mescidi'ne geçen temmuzda düzenlenen baskının, Müşerref'in Müslümanlara karşı Amerika'ya olan bağlılığına ve yardımına devam edeceği konusundaki ısrarını gösterdiğini ve bunun da Müşerref'e karşı silahlı ayaklanmayı ve iktidardan indirilmesini zorunlu kıldığını" ileri sürdü.

Bin Ladin'in "Cihad'a çağrı" başlıklı bu mesajı, bu ay içinde yayınlanan üçüncüsü oldu.

Pakistan ordusunun, Lal Mescid'in aşırı dinci militanların kalesi halini almasından sonra düzenlediği baskında en az 102 kişi ölmüştü. Ölenler arasında militanların liderlerinden Abdül Raşid Gazi de bulunuyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title