Haberler

Başkan Topbaş, İstanbul'un Lale Şehri Olacağını Söyledi

Beşiktaş Yıldız Korusu'ndaki Malta Köşkü'nde Gazetecilerle Kahvaltılı Sohbet Toplantısında Bir Araya Gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un Gündemindeki Konuların Ele Alındığı Toplantıda Basın Mensuplarının Çeşitli Konularla İlgili Sorularını Cevaplandırdı.

Beşiktaş Yıldız Korusu'ndaki Malta Köşkü'nde gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un gündemindeki konuların ele alındığı toplantıda basın mensuplarının çeşitli konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

İstanbul'u "Laleler Şehri" haline getireceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birkaç yıl içinde su havzaları ve orman köylerinde yaşayan 240 bin kişiye lale üretimine katacaklarını söyledi. Geçmişte laleyle özdeşleşen tarihi şehirde yeniden bir lale sektörü oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Kadir Topbaş, bu yıl iki milyon YTL harcayarak 10 milyonu lale olmak üzere 12 milyon soğanlı bitki ektiklerini kaydetti.

Çobançeşme Fidanlığı'nı lale üretimi için planladıklarını söyleyen Başkan Topbaş, "Üretim konusunda Hollanda'dan teklifler geldi. Bunun ekonomik değerini ben İstanbul'da tutmak istiyorum. Lalenin ömrü 2 ya da 3 haftadır. Ancak bu yıl yılbaşı Sidney'deki 15 dakikalık havai fişek gösterisini görmek adına 1.5 milyon turist oraya gitti. Cumhuriyet Bayramı'nda öyle bir kutlama hedefliyorum ki çevre illerden insanlar bunu görmeye turist olarak gelsin. Turizm bu. Yani katma değer. Tabii şehirde katma değer artınca biz de bundan pay alıyoruz. Olaya böyle bakmak lazım. Şimdi siz bunu 'Efendim kaça mal ediyorsunuz?' 'Ne kadar para gitti?' diye dar çerçeveden bakarsanız bunu algılayamazsınız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Gelin, İstanbul'da laleleri görün8" diye bir tanıtım kampanyası başlatacaklarını açıklayarak, "Şu anda birçok uluslararası internet sitesine vereceğimiz reklamlarla 'Gelin İstanbul'da laleleri görün8' diye bir reklam kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanyanın İstanbul turizmine çok ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Verdiğimiz reklamların maliyeti de büyük rakamlar değil. Bunun karşılığında diktiğimiz lalelerden dolayı bu kente getireceğimiz turistin girdisi çok daha fazla olur. 'Laleler Şehri İstanbul8' ve 'Soğanlı Bitkiler Şehri İstanbul8' denilmesini ve bunun ekonomik gücünü İstanbul'a katmak istiyorum. İstanbul'un kalitesi yükseldikçe İstanbulluların yaşam kalitesi da artacak" ifadelerini kullandı.

(AY-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title