Haberler

Barroso-Rutte Görüşmesi

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Avrupa’nın önemli konulara konsantre olması gerektiğini söyledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, önemli konulara konsantre olunması gerektiğini belirterek, "Avrupa, büyük konularda büyük, küçük konularda küçük olmalı" dedi.

"AB'yi daha iyi hale getirmek sadece Brüksel'de yapılan bir şey değil" ifadesini kullanan Barroso, içinden geçilen dönemde hala yapılması gereken çok şey olduğunun altını çizdi. Barroso, "Komisyon olarak bizim sadece Avrupa seçimlerine kadar değil, görevimiz sona erene dek çok işimiz var" diye konuştu.

Barroso, Hollanda'nın, Avrupa'nın kalbinde doğru rolü oynamasını sağalama konusundaki kararlılığı ve "mükemmel" işbirliği dolayısıyla Rutte'ye teşekkür etti.

Rutte de ziyaretin oldukça dolu olan Avrupa gündemini ele alma açısından önemli bir fırsat sağladığını söyledi. Rutte, görüşmede enerji, Avrupa seçimleri ve Bankacılık Birliği gibi konuların ele alındığını ifade etti. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Mark Rutte Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title