Haberler

Bakırköylüler, Mevlana Müzesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

BAKKART sahiplerine Konya'ya Mevlana Müzesine iki hafta ücretsiz gezi düzenlendi.

Geziye giden otobüsleri tek tek dolaşarak Bakırköylülere iyi yolculuklar dileyen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de kısa bir açıklama yaparak,"Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol."diyerek bizlere günümüzde de ışık tutmaya devam eden Hz. Mevlana'nın Müzesini ve Türbesini ölümünün 739. yılında ziyaret ettik."dedi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da geziye yaklaşık 1.000 BAKKART sahibi Bakırköylü'nün katıldığını ifade ederek," Bakırköylü yurttaşlarımız Mevlana Müzesinin yanı sıra Hz. Şemsi Tebrizi Camii, Alaaddin Camii, İnceminare Müzesi, İplikçi Camii ve Alaaddin Tepesi gibi yerleri de gezdiler."şeklinde konuştu.

Geziye katılan Bakırköylülerden bazıları geziyle ilgili görüşlerini şöyle açıkladılar:

Melek-Zeynep Uludağ:İstanbul gibi mega şehirde yaşamak bazı manevi duyguları unutturuyor. Hz. Mevlana'nın huzurunda bulunmak bize manevi duygularımızı hatırlattı. Dünya nimetlerinin önemli olmadığını maneviyatın daha önemli olduğunu, unuttuğumuz iç huzuru birkaç saatliğine de olsa burada tattık. Hz. Mevlana'nın huzurunda bulunmak, O'nun varlığını hissetmek, O'nun görüşlerinin benimsemek çok güzel bir duygu.

Bu geziler sayesinde ülkemizdeki güzellikleri görüp en azından nasıl bir ülkede yaşadığımızı gösterdiği için de Bakırköy Belediyesi'ne çok teşekkürler.

Merve Temiz: Konya'nın antik kenti, camileri, mimari yapıları ben de çok güzel değerler uyandırdı ve Müzeyi, en önemlisi de Mevlana Hazretlerinin Türbesini gezerken tüylerim diken diken oldu. Onların yaşadığı döneme gittim bir an…Her köşesini gezerken, izlerken tam anlamıyla o atmosferi hissettim, orada kullanılan mermerler, tahtadan parkeler, balmumu heykeller… bunların hepsi o değerli dönemden bizlere kalan miras. Mevlana Hazretlerinin huzuruna çıkarken elim ayağım birbirine girdi öyle mutlu oldum ki anlatamam, sevinç gözyaşlarına boğuldum. Bakırköy Belediyesi düzenlediği gezi sayesinde çok istediğim Konya'yı ve güzelliklerini görmek nasip oldu.

Selma Ok: Yaklaşık 15 gün önce rüyamda Mevlana Müzesini ziyaret ederken görmüştüm. Kızım Bakırköy'den eve dönerken Bakırköy Belediyesi'nin Konya'ya gezi düzenlediğini söyledi ve ben inanamadım. Hemen geziye kaydımı yaptırdım ve bugün bu geziye katılmak nasip oldu. Gözyaşları arasında çok görmek istediğim Konya'yı gördüm. Çok teşekkürler.

Perihan Sarak: Bakırköy Belediyesi'nin organizasyonuyla televizyonda gördüğümüz Mevlana Müzesini ziyaret etmek nasip oldu. Türbede de çok yoğun duygular yaşadım. Bakırköy Belediyesine çok teşekkürler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bakırköy Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title