Haberler

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Toros Canavarı Coşkusu

Güncelleme:

Bakırköy Belediyesi ve Seyhan Belediyesi'nin katkılarıyla Seyhan Şehir Tiyatroları tarafından oynanan Toros Canavarı oyunu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda sahnelendi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, ünlü tiyatro sanatçısı Cengiz Sezici , başsavcılar, başsavcı vekillerinin yanı sıra oyunu; Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nun spor salonunu dolduran yüzlerce tutuklu ve hükümlü kadın kahkahalarla izledi.

Aziz Nesin'in yazdığı, Erdal Cindoruk'un yönettiği oyunda kendi halinde, pısırık birisinin nüfuz cüzdanının çalınmasından dolayı hapse düşmesi üzerine başından geçenler anlatılıyor.

Oyunun sonunda katkılarından dolayı Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'na, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a, oyunun yönetmeni, genel sanat yönetmeni ve sanatçılarına Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından plaket sunuldu.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada bütün tutuklu ve hükümlü kadınlara özgürlük dileyerek şunları söyledi:"Ümit ediyorum Cezaevimizdeki bir sonraki etkinlikte sizleri burada görmemeyi diliyorum. Ruhlarınız gibi bedenlerinizin de özgür olması en büyük temennim. Biz Bakırköy Belediyesi olarak siz kader mahkumlarının yanında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Kerimoğlu Zeydan Karalar Bakırköy Seyhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title