Haberler

Bakan Güler Biga'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çanakkale'nin Biga İlçesindeki İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.ş.'ye Ait Tesislerde İncelemelerde Bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çanakkale'nin Biga ilçesindeki İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'ye ait tesislerde incelemelerde bulundu.

Bakan Hilmi Güler, Çanakkale'deki temaslarının ardından helikopterle Biga yakınlarında faaliyet gösteren İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.'ye ait tesislere geldi. Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Biga Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve İçdaş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bayram Aslan'la birlikte tesisler hakkında brifing alan Bakan Güler, daha sonra İçdaş'a ait tersane, liman, demir çelik fabrikası, termik santral ve yeni kurulmakta olan fabrikayı inceledi. Bakan Güler, ziyaretin sonunda yaptığı

açıklamada, İçdaş'ın her yönüyle takdir edilecek bir tesis olduğunu ifade ederek, "Bir mühendis olarak buradaki kuruluşla iftihar ettim. Bayram Bey son derece bu konulara vakıf, hem de zevk alarak bu işi yapan bir işadamı. Çok mükemmel bir tesis olmuş. Ben daha önce demir çelik sektöründe de çalıştığım için bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Böyle bir yatırımı bu kadar isabetle yapmış olmaları takdire şayandır. Enerji üretiyorlar, yeni enerji yatırımlar var. Yeni iş imkanları ortaya çıkacak.

Enerji üretmek ayrı bir misyon. Bu bakımdan çok etkilendim, çok güzel bir çalışma. Limanı kireç tesisleri, demir çelik tesisleriyle İçdaş, senelerinin birikimini pişire pişire bu güzel esere dönüştürmüş. Ben de yeni yatırımlarına yardımcı olacağım. İçdaş'ın rüzgar enerjisi yatırımları var. Burada iyi rüzgar var. Yakın bir zamanda bütün Çanakkale'nin tepelerinde rüzgar tribünlerini de göreceksiniz" dedi.

Bakan Güler, daha sonra helikopterle İstanbul'a gitti.

(MEY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title