Haberler

Bakan Elvan, YHT Bozüyük-Osmaneli Hattında İnceleme Yaptı

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YHT Bozüyük-Osmaneli hattındaki bazı tünellerde incelemelerde bulundu.

BİLECİK (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,

YHT Bozüyük- Osmaneli hattındaki bazı tünellerde incelemelerde bulundu.

Bakan Elvan'ı İçköy'deki inşaatı devam eden YHT Bozüyük Gar'ın da, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, partililer ve diğer yetkililer karşıladı.

Bakan Elvan, Bozüyük YHT Gar'ın da yüklenici firmanın yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkililerinin sunumunun ardından Bakan Elvan, Bozüyük YHT Gar'ının Şubat ayı sonuna kadar bitirilmesi talimatını verdi.

Daha sonra Bakan Elvan ve beraberindekiler Bozüyük-Bilecik YHT projesinin Şelale rampaları mevkiindeki 2630 metrelik bypas tüneli, T24 tüneli ve T16-17 tünelleri arasında kalan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Son olarak Osmaneli hızlı tren şantiyesine geçen Bakan Lütfi Elvan yaklaşık 3 saat yüklenici firmalarla ayrı ayrı basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yüklenici firmalarla yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elvan, Eskişehir-İstanbul hızlı trenini halkın hizmetine sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Elvan yaptığı açıklamada, "Son çalışmaları yerinde gördük. Yüklenici firmaların her birinden çalışmaları hakkında bilgi aldık. İşleri ne zaman bitirebilirler, aksayan yönler nelerdir, bu aksaklıkları nasıl giderebiliriz? Bunları kendi aramızda konuştuk. DDY Genel Müdürümüz, müsteşarımız, valimiz ve ilgili tüm arkadaşlarla bilgi alışverişi yaptık. Tabii ki bir an önce Eskişehir-İstanbul hızlı trenini halkımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla burada bulunuyoruz. Süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede hem bakanlığımız hem demiryolları hem de yüklenici firmalar geceli gündüzlü çalışıyor. Çalışmanın bitirilmesiyle ilgili kesin tarih vermemiz mümkün değil. Birçok kesimde test sürüşleri devam ediyor. Bunun dışında elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Heyelan nedeniyle sıkıntılı olan yerler var. O yöndeki aksaklıkların giderilmesi gerekiyor. Herhangi bir sıkıntımız yok ama arkadaşlarımız süratle çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

"Bilecik Garı ile çevre yolu bağlantısı sağlanacak mı" şeklindeki soru üzerine Bakan Elvan, "Hem milletvekilimiz hem de valimiz, bu konuda detaylı bilgi verdi. Bakanlığa gidince bu konu üzerinde çalışacağız. Şimdi bir şey söylememiz mümkün değil ama elbette buranın önemini ve yoğunluğunu biliyoruz. Özellikle trafik ve sanayi açısından önemli bir bölge olduğunu biliyoruz. Bunların hepsi dikkate alınacaktır" dedi.

"SORUŞTURMALAR ÇALIŞMALARI AKSATMAYACAK"

Bakan Elvan, bir gazetecinin TCDD ile ilgili soruşturmaların çalışmaları aksatıp, aksatmayacağı yönündeki soruya, "Eğer yolsuzluk yapan ve devletin bir kuruşu dahi olsa gerçekten bu konuda devleti zarara uğratan herhangi bir kişi varsa, elbette bunlar mahkeme karşısında gereken hesabı vereceklerdir. Ama hiçbir zaman, hiçbir şekilde, hele hele bir haftalık gelişmeye baktığımızda kurumumuzu yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunulması son derece yanlıştır. Devlet Demiryollarımız, hepimiz için hayal olan hızlı trenimizi vatandaşa ve ülkemize kazandırmıştır. Dolayısıyla kişisel olarak yanlış yapan bir arkadaşımız varsa, elbette onlar yargı önünde onun hesabını verecektir ama kurumlarımızı her zaman dimdik ayakta tutmalıyız" şeklinde yanıt verdi.

Ardından Bakan Lütfi Elvan ve beraberindekiler Eskişehir'e doğru yola çıktı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaneli Bozüyük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title