Haberler

Bakan Ağbal: Şimdi Tarihi Bir Fırsatın Eşiğindeyiz (3)

İŞÇİLERLE BULUŞTUMaliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep'te, Mustafa Topçuoğlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle öğle yemeği yedi.

İŞÇİLERLE BULUŞTU

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep'te, Mustafa Topçuoğlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle öğle yemeği yedi. İşçilerle sohbet edip fabrikayı gezen Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin gelişmesinde sanayicilerin ve işçilerin önemli katkısı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ben Bayburtluyum, orada Avrupa Birliği fonuyla 1 tane fabrika var. Ama burada nereye bakarsam gelişmiş fabrikalar var. Burada 150 bin insan ekmek yiyor. 150 bin insan demek, 150 bin aile demek. Ama bugün burada bütün bu fabrikalar ayakta ve işlek tıkır tıkır yürüyorsa, burada siz işçi kardeşlerimizin de büyük emeği var. Allah hepinizden razı olsun. Yatırımcı işçi hepimiz el ele verip inşallah Türkiye'yi hep birlikte kalkındıracağız. Gerçekten son 14 yılda bize verdiğiniz destek sayesinde Gaziantep'teki uçuş gibi Türkiye de uçuşa geçti. Bizim bugün bu geldiğimiz nokta yeterli değil. Daha iyisini arzuluyoruz. İnşallah 16 Nisan'da Gaziantep'te güçlü bir şekilde 'evet verecek miyiz? Ben yıllardır bu işin içindeyim. Paranın ne olduğunu biliyorum, yoksulluğu da bilirim."

'ÜLKEYİ TÜNELLERLE, KÖPRÜLERLE BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ'

Bolu Dağı Tüneli'nin yıllarca tamamlanmamasına değinen Ağbal, Ak Parti hükümetleriyle yapılan yatırımları anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin hazinesi, bütçesi boşaltılmıştı, bankaları soyulmuştu. Yaptığımız bütçeler faiz bütçelerdi. Bütçenin yarısını sadece faize verirdik. Arta kalanı az sayıda okul yapardık. Ülkeyi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Yaptığımız tünellerin artık uzunluğunu, sayısını bilmiyoruz. Benim çocukluğumda Zigana Tüneli vardı. Biz şimdi Zigana Tüneli'nin yüz katını yaptık. Bütün ülkeyi tünellerle, köprülerle birbirine bağlıyoruz. Hastanelerle sağlık hizmetinde devrimler yaptık, 5 yıldız konforunda hastaneler yaptık. 2019 yılında tekli öğretime geçeceğiz. Bütün vilayetlerimizde ikili eğitimi ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerimizin müfredatımızı gözden geçirdik. Eğitimli insan demek, o ülkenin kalkınması demek. Eskiden sosyal devletin adı vardı, fakir fukaraya kimse bakmazdı. Bu hükümet geldi; engellisine, fakirine, fukarasına sahip çıktı. Bugün bütçeden engelli bakımına ayırdığımız kaynak 6 milyar lira. Bugün yaklaşık 500 bin engelli, evlerinden alınıp eğitim, bakım merkezinde bakılıyor. Eskiden paralar toplanırdı, başka yerlere giderdi. 90'lı yılların kayıp yılı olmasının en önemli nedeni aslında mevcut sistemdi. Bu ülkeye birileri uzun yıllardır vatandaş mevcut sistemde sandığa gidiyor ama sandıktan istediği iktidarı istediği gibi çıkamıyor. Ta ki 2002 yılına kadar. 2002'de yepyeni bir hikayeye başladık."

'HİÇBİR ZAMAN İÇİN TÜRKİYE'NİN YAKASINI BIRAKMADILAR'

Bakan Ağbal, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin FETÖ ile dış mihraklar tarafından planlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye bütün uçuş noktalarının merkezi olacak. Özellikle bazı ülkeler referandumdan 'hayır' çıksın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye'nin yatırımından, gelişmesinden çekinen ülkeler. Niye? Çünkü Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusu var. Hiç bir zaman için Türkiye'nin yakasını bırakmadılar. Her zaman aşağıya çekmeye çalıştılar. Darbe girişimini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'da dimdik durduk; hükümetimize, demokrasimize sahip çıktık. 15 Temmuz'daki milli birlik ve beraberlik şuuru ne ise, aynı beraberlik ve şuurla sandığa gireceğiz ve gerekeni hep beraber yapacağız. Bugünlerde yeni yeni yargıda iddianameler ortaya çıktıkça; bu hain darbe girişimi, içeriden birilerinin yaptığı bir darbe girişimi değil. Belli ki alçak FETÖ ile bir takım dış mihraklar bir araya gelmişler ve 15 Temmuz'u planlamışlar. Ama bir şeyi unutmuşlar. Sandılar ki bu millet; 'Ne yapalım kaderimiz buymuş' diyecek . Ama yanıldılar. Millet o kadar gerçekleri gördü ki 'Bu demokrasiyi sana yedirmem' dedi. 15 Temmuz, bu milletin adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi, kurtuluş savaşı oldu."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Naci Ağbal Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title