Haberler

Azerbaycan Eğitim Ataşesi ARÜ'yü Ziyaret Etti

Güncelleme:

Öğrencilerin Türkiye'de en çok tercih ettiği bilim merkezinden biri haline gelen Ardahan Üniversitesine üst düzey ziyaretler devam ediyor.

Azerbaycan Eğitim Ataşesi Necibe Nesibova, 24 Eylül 2013 Salı günü Ardahan Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Necibe Nesibova'yı sabah saat 10:00'da Ardahan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde ARÜ'nün Azeri uyruklu akademisyenleri ve öğrencileri ile kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltı programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Yardımcısı Canan Korkmaz, Prof. Dr. Şureddin Memmedli, Doç Dr. Gülnara Gocva Memmedova, Yrd. Doç Dr. Rövşen Guliyev, Öğrenci İşleri Daire Evrin Yıldız ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Sohbet havasında geçen programda Azeri uyruklu öğrenciler, Azerbaycan Eğitim Ataşesi Necibe Nesibova ile yakından tanışarak Ardahan Üniversitesi hakkındaki görüşlerini paylaştı. ARÜ'yle ilgili memnuniyetini dile getiren öğrenciler, en ufak bir sıkıntılarında dahi Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşebildiklerini belirtti.

Türkiye genelindeki Azeri uyruklu öğrenciler ile birebir görüşerek onlarla ilgilendiğini belirten Nesibova ise, Ardahan Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler ile de daha sık görüşmek istediğini söyleyerek, ARÜ'deki Azeri uyruklu öğrencilerden bir temsilci seçmelerini istedi. Nesibova'ın önerisinin ardından Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eşit Ağırlıklı Proğramlar 1. Sınıf öğrencisi Abbas Abbaszade temsilci olarak seçildi.

Ardahan Üniversitesi yönetimi ve akademisyenlerinin öğrencilere gösterdiği maddi ve manevi destekten dolayı çok mutlu olduğunu da belirten Nesibova, bu nedenle Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a ve akademisyenlere teşekkür etti.

Programın ardından Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez Azerbaycan Eğitim Ateşesi Necibe Nesibova'ya Ardahan Üniversitesi'nin Çamlıçatak'taki kampüsünü gezdirdi. Gezi sırasında Prof. Dr. Söylemez, Nesibova'ya kampüs alanı ve bina donanımları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Yerleşkeyi gezen ve inceleyen Nesibova, Ardahan Üniversitesi'nin kampüsünü çok beğendiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

ramazan korkmaz azerbaycan türkiye ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title