Haberler

Atık yağlardan biyoyakıt elde edilecek

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediyesi bitkisel atık yağların biyoyakıta dönüştürülmesi ile ilgili bir ihale gerçekleştirerek bir kez daha örnek alınacak bir projeye imza attı.

Süleymanpaşa Belediyesi bitkisel atık yağların biyoyakıta dönüştürülmesi ile ilgili bir ihale gerçekleştirerek bir kez daha örnek alınacak bir projeye imza attı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, her gün 1000 kişiye hizmet veren Aşevinden çıkan ve gıda işletmeleri ile evlerden toplanan atık bitkisel yağların biyodizel yakıta dönüştürülerek hem ekonomiye geri kazandırılması hem de atık yağların çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla ihale açıldı. İhale ile, toplanan atık bitkisel yağlar geri kazanılmış olacak.

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesinin 2020 yılı içinde ilçe genelinde toplam 4 ton bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandırdığı, bu atık yağların 3,4 ton biyodizel yakıta dönüştürüldüğü ve bu sayede atık yağlardan kaynaklanan su ve çevre kirliliğinin önüne geçtiği belirtildi.

Vatandaşlara atık yağları biriktirme çağrısı

Konuyla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların en çok evlerde ve lokanta, restoran ve hızlı yemek işletmeleri gibi yerlerde üretildiği, bu noktalardaki atık yağların daha fazla geri dönüşüme dahil edilmesi ile çevre temizliğine yapılacak katkının çok daha büyük olacağı vurgulanarak, vatandaşlara ve işletmelere atık yağları biriktirmeleri çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Vatandaşlarımız evlerindeki atık kızartmalık yağlarını soğuduktan sonra bir pet şişenin içine doldurup muhtarlıklara, belediye hizmet binalarına teslim edebilirler. Ayrıca 0 282 259 59 59 Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezini arayarak işletmelerinde, oturdukları site ya da apartmanlarda bitkisel atık yağların toplanması için yağ varili talebinde bulunabilirler," ifadelerine yer verildi.

Yeşil Enerji olarak kabul edilen ve fosil yakıtlara çevreci bir alternatif oluşturan biyodizelin fosil yakıtlara göre çevreyi yüzde 75 daha az kirlettiği ifade edilirken, aynı zamanda atık bitkisel yağları geri dönüştürmenin en iyi yolu olduğu kaydediliyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title