Haberler

Atatürk Havalimanı Ne Zaman Kapanacak?

Güncelleme:

İstanbul Havalimanı'nın, açılmasından bu yana Atatürk Havalimanı'nın akıbeti vatandaşlar tarafından konuşuluyordu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'nın büyük taşınma işleminin ne zaman başlayacağını açıkladı. Peki, Türkiye'nin ilk hava ulaşımının başladığı yer olan Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Dünyanın geniş kapasitesine sahip ve en büyük havalimanlarından olan İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim 2018'de halkın hizmetine açıldı. Bunun akabinde Atatürk Havalimanı'nın taşınma işlemleri hız kazandı. THY Müdürü Bilal Ekşi, yaptığı açıklamada internet kullanıcılarının merak ettiği, Atatürk Havalimanı ile ilgili bilgiler verdi. Peki, Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? Son uçuş hangi tarihte yapılacak?

ATATÜRK HAVALİMANI NE ZAMAN TAŞINACAK?

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Atatürk Havalimanı'ndaki büyük taşınmanın 5 Nisan saat 22.00'de başlayacağını açıkladı. Ekşi, Twitter hesabından, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak taşınması hakkında açıklama yaptı. Bilal Ekşi, 'Büyük taşınmamız 5 Nisan Cuma günü 22.00'de başlıyor. Taşınma, 6 Nisan'da 10.00'da bitecek. Taşınma sonrası ilk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te. Toplam 686 tırla ekipmanlarımızı götürüyoruz.' dedi.

THY Müdürü Ekşi'nin yaptığı açıklama ile beraber, Atatürk Havalimanı'nın 7 Nisan'dan itibaren kapatılacağı düşünülüyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN TARİHİ

Eski adı Yeşilköy Havalimanı olan Atatürk Havalimanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan ilk uluslararası havalimanıdır. Uluslararası hava trafiğine 1953 yılında açılan Atatürk Havalimanı, 1900'lü yılların başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başladığı yerdir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türk Hava Yolları Bilal Ekşi İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title