Haberler

Arınç: HDP'nin Yüzde 11-12 Alması İhtimal

Güncelleme:

Bülent Arınç, "HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür" dedi. Arınç, 2 ay önce HDP'nin oy oranı yüzde 6-7 demişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili yaptığı çıkışla günlerdir gündemden düşmeyen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP ile ilgili önemli bir tespit yaptı. HDP'nin baraj tartışmalarına katılan Arınç, 7 Haziran genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yüzde 11-12 oranında oy almasının ihtimal olduğunu söyledi.

"HDP'NİN YÜZDE 11-12 ALMASI İHTİMALDİR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bab-ı Ali toplantısında gazetecilerle sohbet etti. Arınç, "Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor. Ağanın eli tutulmaz. Ama ben 399'a razıyım. Farklı tablolu bir parlamento olabilir. "HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür. 330 iddiamızı sürdürür ama 367'yi tutturamamaktan korkuyorum." dedi.

İKİ AY ÖNCE YÜZDE 6-7 DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Ocak ayında da bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9 oy aldığını hatırlatarak, bu oyların tümünün HDP'ye ait olmadığını iddia etmiş, HDP'nin tabanının yüzde 6-7 arasında olduğunu söylemişti.

Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 barajını aşacaklarına ilişkin iddialara Arınç o dönemde "'Biz yüzde 10'luk barajı aşacağız, bu seçimlere parti olarak gireceğiz' diyorlarsa, bunu takdir etmek lazım. Bu bir cesaret işidir. Bu bir iddia işidir. Bunu eleştirmek mümkün değil. Benim HDP'ye söylediğim budur. Barajı aşamazsan, kendinde ara, millete kabahat bulma. 'Ortalık şöyle olur, böyle olur' diye de tehdit etme ve ona şunu hatırlattım. Siz yüzde 9 aldınız. Buna güvenerek, seçimlere girmek istiyorsunuz ama unutmayın. Sizin aldığınız oyun içerisinde en az 3 puan CHP'den gelen oy var. Senin tabanın 6-7 arasındadır. 6-7 arasında bir tabanla seçimlere girmeye karar vermişsen, seni alkışlarım" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Melih Gökçek Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (270)

HaydeeeeMobil-IOS:

Akp AKP AKP AKP

11
59
yanıtYanıtla
Ceyda:

Hdp ne Yüzde 11 , 12 si hdp yüzde 8 dahi gecemeyecek barajin altinda kalacak

17
39
yanıtYanıtla
MalazgirtttttttttttttttmobilWeb@haberler.com:

Demokrasi bir ülke için oylar HDP ye yaşasin halklarin Kardeşliği

44
10
yanıtYanıtla
REALITEmobilWeb@haberler.com:

Korkmayın titreyin HDP gümbür gümbür geliyor. Saltanatınız devrilecek...

50
2
yanıtYanıtla
Ceyda:

Bos verin hdp yi oylarinizi mhpye verin türkiyenin tek dürüst ve güvenilir partisi mhp dir

18
30
yanıtYanıtla
Kurt idrismobilWeb@haberler.com:

Ben kurdum ve sulalem kurt biz oylarimizi hdp ye vermiyoruz oylarimizi akp ye vermiyoruz .ve syn Arinc istifa etmek zorundadir

15
31
yanıtYanıtla
alevi kürt:

oyum hdpye

35
10
yanıtYanıtla
Ceyda:

Bu hdp baraji dahi asamaz benden söylemesi

7
38
yanıtYanıtla
Musluman vatandasMobil-IOS:

Oyum bu sefer mhpnin

4
37
yanıtYanıtla
tatvan kizvaklimobilWeb@haberler.com:

Oyum vijdanima verecem hdp derim

35
5
yanıtYanıtla
Tüm 270 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title