Haberler

Araplar ile Yüz Yıl Sonra Gelen Dostluk

Aynı zamanda Yemen Dostluk Grubu Başkanı da olan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Araplar ile 100 yıl sonra sağlanan dostluğun bölge turizmini canlandırdığını söyledi.

Aynı zamanda Yemen Dostluk Grubu Başkanı da olan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Araplar ile 100 yıl sonra sağlanan dostluğun bölge turizmini canlandırdığını söyledi.

Aldığı eğitim ve araştırmaları ile Ortadoğu Bölgesi hakkında uzmanlaşmış olan ve ana dili gibi Arapça konuşabilen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, son yıllarda Arap turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne artan ilgisini değerlendirdi.

Karal, Arap turistlerin doğa, su ve muhafazakarlık anlamında rahat edebilecekleri bölgeleri tercih ettiklerini belirterek, "Arap turistlerin diğer turistlere kıyasla farklı özellikleri var. Diğer turistlere oranla gittikleri yerlerde daha fazla para bırakıyorlar. Yani Araplar paralı turistler. Gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi çok arzulayan bir yapıları var. En önemli tatillerini; kendi yaşantılarına, inançlarına ve hayat tarzlarına uygun yerlerde geçirmeyi tercih ediyorlar. Bunun için Avrupa ve deniz turizminin yapıldığı bölgeler onlar için fazla cazip olmuyor. Daha çok; muhafazakar, yeşilin ve suyun bol olduğu yerleri tercih ediyorlar. Karadeniz bölgesi de bu yönü, muhafazakar yapısı, inanç, tarihi bağlar ve mükemmel doğası ile Araplar'ı cezp ediyor" dedi.

Karal, batılı ülkelerin Arap ülkelerinin zenginliklerini sömürebilmek için yaklaşık 100 yıldır Araplar ile Türkler'in arasını açtığını belirterek, AK Parti iktidarının 100 yıl aradan sonra eski dostluğu yeniden kurduğunu söyledi. Karal, yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın Başbakan olduktan sonra Arap ülkeleri ile olan ilişkilerin artması, Arap ülkelerinde büyük elçilikler açılması, konsolosluklar ve temsilciliklerin açılması ile beraber ülkemizin de ciddi anlamda tanıtımı yapıldı. Önceden Araplar bize olumlu bakmazdı. Çünkü son 100 yıl içerisinde Araplar ile bizim aramızı ciddi anlamda açtılar. Dış güçler Araplar ile olan tarihi ve kültürel bağımızı askıya almıştı. Bizim ceddimizin o bölgelerde izledi var. Ancak biz tüm bağlarımıza rağmen yaklaşık 100 yıldır onlar ile aramızı açmışız. Biz daha yeni yeni tanışmaya başladık. Yeniden barışıyoruz. Bu barışma beraberinde dostlukları getiriyor. Bu nedenle ülkemiz son yıllarda önemli ölçüde Arap turist çekmeye başladı. Araplar'ın ülkemizde en yoğun ilgi gösterdiği yer bölgemiz" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karal Ak Parti Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title