Haberler

Antalya Televizyon Ödülleri

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri'ne başvuruların başladığı ve 4 Mart 2013 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri'ne başvuruların başladığı ve 4 Mart 2013 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 26-27 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek 4. Antalya Televizyon Ödülleri'ne esas teşkil eden kategorilerin yeniden düzenlendiği belirtildi. Antalya Televizyon Ödülleri çerçevesinde bu yıl 34 dalda ödül verileceği, izleyicileri beyaz cama kilitleyen dizi ve programların kendi kategorilerinde yarışacağı, ödüllerin

27 Nisan 2013 tarihinde düzenlenecek törende

sahiplerini bulacağı kaydedildi. Başvuru esaslı bir ödül sistemi olan Antalya Televizyon Ödülleri'nde başvuruların yoğunluğuna göre ön jürinin değerlendirmesi sonunda adayların belirlendiği belirtilirken,

her kategoride 5 adayın yarıştığı Antalya Televizyon Ödülleri'nde Ana Jüri değerlendirmesinin Antalya'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Antalya Televizyon Ödülleri için son başvuru tarihinin 4 Mart 2013 olduğu açıklandı. Televizyon Ödülleri'ne başvuracak tüm yapımların televizyonda yayınlanmak amacıyla gerçekleştirilmiş; geçen yılın son başvuru tarihi 2 Mart 2012'den bu yılın son başvuru tarihi 4 Mart 2013'e kadar olan tüm yayın döneminde gösterilmeye başlanmış ya da anılan dönem içinde yeni bölümlerinin yayınlanmış olması gerektiği ifade edildi.

KATEGORİLER

En İyi Dizi ödülleri başlığı altında bu yıl yeni sezon dizilerinin ayrı değerlendirileceği, yönetmelikte "yeni sezon dizisi" olarak vurgulanan kategorinin, geçen yılın son başvuru tarihi 2 Mart 2012'den bu yılın son başvuru tarihi 4 Mart 2013'e kadar olan yayın döneminde ilk kez yayınlanmaya başlamış yapımları ve geçen yılki başvurularda yeterli bölüm sayısı koşuluna ulaşamamış dramatik yapımları kapsadığı kaydedildi.

En İyi Senaryo dalında bu yıl "Uyarlama Senaryo" kategorisinin de yer alacağı, komedi - drama ayrımı yapılmaksızın; yerli ya da yabancı film, dizi, roman, öykü gibi sanat yapıtlarından uyarlanan, televizyon için yapılmış dramatik yapımların senaryolarını kapsadığı belirtildi.

Drama dizisi ve komedi dizisi kategorilerinde "En iyi yönetmen, "En iyi senaryo", "En iyi kadın oyuncu", "En iyi erkek oyuncu", "En iyi yardımcı kadın oyuncu", "En iyi yardımcı erkek oyuncu", "En iyi müzik"

ödüllerinin de yer aldığı açıklandı.

Genel olarak değerlendirilecek kategoriler içinde ise "Dizi film görüntü yönetmeni", "Dizi film sanat yönetmeni" ödülleri verileceği, bu ödüllerin de drama, komedi ayrımı yapılmadan değerlendirilerek belirleneceği ifade edildi.

TV PROGRAMLARI

Dramatik Yapımlar Dışı TV Yapımları başlığı altında bu yıl

"Çocuk programı", "Gündüz kuşağı programı", "Haber bülteni sunucusu", "Haber programı", "Kültür sanat programı", "Magazin programı", "Müzik

eğlence programı", "Spor programı", "Talk show programı", "Tartışma programı", "Bilgi kültür içerikli yarışma programı", "Şov içerikli yarışma programı" kategorilerinin en iyilerinin belirleneceği açıklandı.

BELGESEL UNUTULMADI

Antalya Televizyon ödülleri arasında bir başka ödülün de "Belgesel" dalında verileceği belirtildi. En iyi belgesel programının 2012-2013 yeni yayın döneminde ilk gösterimini yapmış tek bölümlük ya da gösterimi hala devam eden yapımlar arasından seçileceği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title