Haberler

Antalya Expo'ya Özel Pul

Antalya'nın simgelerinden Yivli Minare ile Expo logosunun kullanıldığı iki tip pul ve zarflarının tanıtım ve ilk gönderilerine ilişkin PTT Antalya Başmüdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Antalya'nın simgelerinden Yivli Minare ile Expo logosunun kullanıldığı iki tip pul ve zarflarının tanıtım ve ilk gönderilerine ilişkin PTT Antalya Başmüdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Antalya Valisi ve Expo Başkan Vekili Sebahattin Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve çok sayıda davetli katıldı.

Expo 2016'nın Antalya'nın yurtdışı tanıtım vizyonu açısından çok önemli olduğu ve Expo'ya ilişkin endişe duyulmaması gerektiğine değinen Mevlüt Çavuşoğlu, Expo'nun 6 aylık bir fuar değil bir ömür boyu kalıcı bir eser olması gerektiğini vurguladı.

2 MİLYON EXPO PULU

Törende pullara ilişkin bilgi veren PTT Antalya Başmüdürü Hasan Yazıcıoğlu, Antalya'da 2012'de Yat Limanı ve Aspendos resimlerinin yer aldığı 6 milyon pulun 4 milyonunun satıldığını açıkladı. Bu pulların özellikle turistlerce büyük ilgi çektiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle PTT Genel Müdürlüğü'nce Expo 2016'nın da tanıtımı için iki farklı toplam 2 milyon adet pul ve zarf bastırıldığını dile getirdi.

MEKTUPLAR KARIŞTI

Tören konuşmalarının ardından ise yeni Expo pullarının damgalı olduğu Expo logolu zarflarla ilk gönderiler Vali Öztürk tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e, Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu tarafından Başbakan Erdoğan'a ve Antalya Milletvekili Hüseyin Samani tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e yapıldı.

Alıcı ve göndericilerin isimlerinin yazılı olduğu hazır mektupları imzalayan ve zarfların ardına da gönderilen isimleri yazan Öztürk, Çavuşoğlu ve Samani, mektupları ve zarfları görevlilere verdi. Ancak Çavuşoğlu'nun Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektup Cumhurbaşkanı Gül'ün isminin yazılı olduğu zarfa, Vali Öztürk'ün Cumhurbaşkanı Gül'e göndereceği mektup da Başbakan Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu zarfa konuldu. Görevlilerin hatasını Milletvekili Hüseyin Samani farketti ve yanlışlık düzeltilerek Expo pullu ilk mektuplar Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderi ücretleri de ödenerek postalandı.

MEKTUPTA NE YAZIYOR?

'23 Nisan- 11 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan ve Türkiye'nin ilk Expo'su olma özelliği taşıyan Expo 2016 Antalya Evrensel Botanik Sergisi nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından 25 Temmuz 2013 tarihinde tedavüle çıkarılan Expo pullarının ilk gün zarfını şahsınıza sunmaktan büyük onur duyarım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Mevlüt Çavuşoğlu Hüseyin Samani Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title