Haberler

Anlı: Çocuklarımıza Farklılıklara Saygıyı Öğretmeliyiz

Güncelleme:

GÜNGİAD tarafından düzenlenen "Çocuk Gözüyle Barış" Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin düzenlediği "Çocuk Gözüyle Barış" temalı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödül veren Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, "Çocuklarımıza umudu, kardeşliği, bir arada yaşama kültürünü, farklı kimliklere, kültürlere saygıyı ve ortak bir yaşamı örmeyi öğretebilmeliyiz" dedi.


GÜNGİAD tarafından düzenlenen "Çocuk Gözüyle Barış" Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Mitannia Hotel'de düzenlenen ödül törenine Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal tören nedeniyle yaptığı konuşmada, çocukların derslerle bağını güçlendirmek amacıyla öykü, kompozisyon ve resim gibi alanlarda etkinlik yapmaya çalıştıklarını belirtti. "GÜNGİAD olarak yaklaşık bir ay önce, 30 yıldır hayatımızın her alanına sinmiş çatışmanın, barıştan yoksun olmanın çocuktaki yansıması nasıldır diye bir çalışma yapmak istedik" diyen Akbal, bu yönlü çabaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ödül töreninde konuşan Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ise hem çocuk hem barış kelimelerinin birbirinden ayrılmaz kelimeler olduğunu ifade etti. Bütün gayretlerinin yaşanılabilir bir coğrafya, yaşanılabilir bir hayatı sonraki kuşaklara aktarmak olduğunun altını çizen Anlı, "Çocuklarımıza umudu, kardeşliği, bir arada yaşama kültürünü, farklı kimliklere, kültürlere saygıyı ve ortak bir yaşamı örmeyi öğretebilmeliyiz" dedi. Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortadoğu gibi son derece yoğun, kritik gelişmelerin olduğu coğrafyamızda, çocuk ve barış kelimeleri farklı anlamlara bürünüyor, başka gerçekliklerle tanımlanıyor. Avrupa'nın sıkıntı yaşamamış ülkelerinden değiliz, savaş denildiğinde ne olduğunu biliyoruz, barış denildiğinde ne olduğunu biliyoruz. Çocuk denildiğinde, kadın denildiğinde, hayat denildiğinde ne olduğunu yaşayarak biliyoruz."

'Ezberleri reddetmeliyiz'

Son 8 aydır DAİŞ çeteleri tarafından yapılan insanlık dışı görüntülere işaret eden Anlı, bu anlayışın insanlığın Mezopotamya'da 10 binlerce yıldır biriktirdiği değerlerden nasibini almadığını kaydetti. Anlı, barış kelimesinin konuşuldukça değeri artan bir kelime olduğunu, bu yüzden her kelimeden daha çok barışı kullanmamız gerektiğini vurguladı. "Çocuklarımız için umudu, kardeşliği, bir arada yaşama kültürünü, geleceği beraber inşa etme, farklı kimliklere ve kültürlere saygıyı ve ortak bir yaşamı örmeyi öğretebilmeliyiz" diyen Anlı, şunları söyledi: "Bize öğretilmiş ezberleri reddetmeliyiz. Bunu da çocuklar yapabilmelidir. 30-40 yıl önce biz çocukken sokaklarda farklı tablolara tanıklık ediyorduk. Bugün çocuklarımıza en azında daha temiz bir sayfa açma imkanı sunuyoruz."

Konuşmaların ardından dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edildi. Yarışmada Mehmet Sabri Güzel İlköğretim Okulu öğrencisi Esmanur Günay birinci oldu. Akkoyun İlköğretim Okulu öğrencisi Damla Bahar ikinci oldu. Üçüncü olan Eczacılar İlköğretim Okulu öğrencisi ödülünü Anlı'nın elinden aldı.

Bu arada program boyunca Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'ya, "Başkan Vekili, Başkan Yardımcısı ve Fırat Anlı" diye hitap edildi. Belediye seçimlerini halkın teveccühüyle eş başkan sıfatıyla kazanan ve tüm çalışmalarını bu görevle sürdüren Anlı'ya yönelik bu hitap salonda tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kutbettin Arzu Hüseyin Aksoy Diyarbakır Fırat Anlı Anne Çocuk Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title