Haberler

Ankara Valisi Yüksel: "Bir Ayda Yağacak Olan Yağış Bir Saat İçerisinde Yağacak"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Dünya Meteoroloji Örgütü'nce dünyanın her yerinde bir ayda yağacak olan yağışın bir saat içerisinde yağabileceği ifade ediliyor" dedi.
Vali Yüksel, Ankara ili kamu ağaçlandırma çalışmaları kapsamında il...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Dünya Meteoroloji Örgütü'nce dünyanın her yerinde bir ayda yağacak olan yağışın bir saat içerisinde yağabileceği ifade ediliyor" dedi.

Vali Yüksel, Ankara ili kamu ağaçlandırma çalışmaları kapsamında il merkezinde ve ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen fidan dikim törenine katıldı. Beştepe Caddesi Atatürk Orman Çiftliği arazisinde gerçekleşen törende konuşan Yüksel, "Birleşmiş Milletler son dünya nüfusu üzerinde yaptığı değerlendirmede kainatı takriben bugün itibariyle 7 milyardan fazla insanın paylaştığını belirtiyor. Yaptığı analizlerde 100 yılın ikinci yarısından sonra dünyadaki insan sayısının 9,5 milyar civarında olabileceği ifade ediliyor. Bu konu çok önemli ve üzerinde durulması gereken, analiz yapılması gereken bir konudur. Dünyanın artan bu nüfusunu hiç kuşku yoktur ki çevreye karşı, bilhassa orman ve orman ürünlerine karşı duyulan ihtiyaca dayalı ciddi bir tehdit oluşturduğunu hepimizin kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bütün dünya yangınlarının değerlendirilmesi sonucunda sadece insan ihmalinden kaynaklanan takriben 25 milyon hektar orman alanının yandığının kabul edildiğini ifade eden Vali Yüksel şöyle konuştu:

"Son yapılan bir araştırmada yanan orman alanlarında toprak tutulması olmadığı için sadece Avrupa'da yılda ortalama 200-250 milyon ton toprağın denizlere gittiği ifade ediliyor. Bu rakam bizde çok daha fazladır. Özellikle bazı bölgelerimizde maalesef orman yapısı iyi muhafaza edilemediği için yapılan hesaplamalara göre ortalama 500 milyon ton civarında toprağın çevre ırmaklara, derelere ve denizlere gittiği ifade edilmektedir."

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün birkaç gün önce Antalya ilinde 'Dünya Meteoroloji Kongresi' gerçekleştirdiğini belirten Yüksel, "Orada yapılan çalışmaların sonucunda ciddi bir küresel iklim bozulması meydana geldiğini ve sera gazlarının yüksek şekilde devam etmesi nedeniyle önümüzdeki günlerden itibaren dünyanın her yerinde bir ayda yağacak olan yağışın o ülkelerde bir saat içerisinde yağabileceği belirtiliyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaaddin Yüksel Beştepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title