Haberler

Almanya'ya Bir Türk Kökenli Bakan Daha Geliyor

Almanya'da ikinci kez Türk kökenli bir siyasetçi, bakanlık görevine getiriliyor.

Almanya'da ikinci kez Türk kökenli bir siyasetçi, bakanlık görevine getiriliyor. Bilkay Öney'in, Baden-Württemberg eyaletinde Yeşiller Partisi ve Sosyal Demokrat Parti'nin kuracağı kabinede Uyum Bakanı olması bekleniyor. Almanya'nın Türk kökenli ilk bakanı, Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanlığı'na getirilen Aygül Özkan olmuştu. Yeşiller'in Baden Württemberg Eyaleti'ndeki seçim zaferinin ardından bu parti ile eyalette koalisyon hükümeti çalışmalarını sürdüren SPD'nin, Bilkay Öney isminde uzlaştığı bildirildi.

Almanya'nın ikinci SPD'nin ilk Türk kökenli bakanı olma sıfatını kazanan Bilkay Öney, Köln Radyosu yayına katılarak şunları söyledi:

"Tabiki heyecan verici bir duygu çünkü insana hergün bu tür teklifler gelmiyor, bu yüzden bende çok heyecanlandım ve onurlandırıldım. İki yıl önce yeşiller üyesiydim ve sonra SPD'ye geçtim, bu açıdan bakarsanız benim için büyük sürpriz oldu. Demek ki ki bu iki yıl içinde SPD'dekileri inandırıcı politikalarımla etkiledim, bundan dolayı da böyle bir teklif geldi. Uyum çok kapsamlı bir terim, bundan dolayı uyumun sadece şu yada sadece bu olduğu söylenemez. bence uyum bir gereksinim. Çünkü herkesin topluma uyum sağlaması gerekiyor, bu yabancılar içinde Almanlar için de geçerli. Uyum bakanlığı henüz yeni kurulmakta, önce sorunların ne yönde olduğu konusunda bir tespit yapılıp çalışmalara başlayacağız. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title