Haberler

Alanya Rusya ve Rus Dili Konuşan Ülkelerden 5 Milyon Turist Bekleniyor

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turist hareketliliği turizmcileri sevindirdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turist hareketliliği turizmcileri sevindirdi. Geçen yılki kriz nedeniyle açılmayan birçok otel bu sezon kapılarını açtı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Rusya ve Rus dili konuşan ülkelerden toplamda Antalya'ya gelecek turist sayısının 5 milyon civarında olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Rusya ile yaşanan krizin ardından geçen sezonun sıkıntılı geçtiği Alanya'da bu yıl turist sayısında artış gözlendi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, ilçe turizminin geçen yıldan daha iyi geçeceği konusunda öngörüleri olduğunu söyledi. Bu yıl Alanya'daki otellerin tamamına yakınının açıldığını belirten Sili, "Geçen seneden farklı olarak da sezon başı doluluklarımız biraz daha yüksek. Görünen o ki Rusya pazarının devreye girmesiyle ve toparlanmasıyla birlikte Rusya ve Rus dili konuşan ülkelerden toplamda Antalya'ya gelecek turist sayısının 5 milyon civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu geçen sene hiç olmayan bir sayıydı. Türkiye genelinde 800 binlerde, Antalya genelinde ise 400 binlerde kalan bir sayıydı. Bu anlamda Rus pazarının tekrar devreye girmiş olması bizim açımızdan son derece önemli" dedi.

İÇ TURİZM UMUT VERİCİ

İç turizm pazarında da hareketlilik olduğunu aktaran Sili, "İç pazarın hareketlenmesi ve değerlendirilmeye alınmış olması ve otelcilerle tüm turizmciler tarafından forse edilmesinden dolayı bu yıl da iç pazarın hareketli olacağını, Ramazan Ayı'nın da haziran başında tamamlanmasıyla birlikte daha uzun süre olacağından daha olumlu bir efekt olacağını gözlemliyoruz" diye konuştu.

'AVRUPA BİR TIK DAHA İYİ'

Bunların yanı sıra Avrupa turizm pazarında sorunların devam ettiğini anlatan Burhan Sili, şöyle dedi:

"Şu an önümüzde duran bir Avrupa sorunumuz var. Avrupa'nın genelinde eksilerimiz 2016'ya nazaran devam ediyor. Geçen hafta biz Almanya'da Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği'nin toplantısına katıldık. Yaklaşık 700 büronun, 23 tur operatörünün bulunduğu bir toplantıydı. Orada da ön görüler şu noktada toparlandı; Avrupa pazarı 2016 yılından daha eksi olmaması adına bir çaba gösteriliyor ama görünen o ki sonuçta 2016'dan bir tık daha iyi 2017 sezonunda. Bir yandan da deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında farklı alanlarda turizm faaliyetleri göstermek için çabalarımız söz konusu. Hem biz sivil toplum örgütleri, bir yandan da bakanlığımızın bu yönde çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki senelerde hızla toparlanmaya, eski şaşalı günlerimize dönme imkanımız olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title