Haberler

Alanya'da Orman Yangını

Alanya'da Dim Çayı Vadisi'ndeki 3 köydeki orman yangınlarında 2 hektar orman alanı zarar gördü.

Alanya'da Dim Çayı Vadisi'ndeki 3 köydeki orman yangınlarında 2 hektar orman alanı zarar gördü.

Gece saatlerinde ilçenin Yaylakonak, Üzümlü ve Dim Uzunöz köylerinde farklı zamanlarda orman yangını çıktı. Yangınlara çok sayıda arazöz, yangın söndürme işçisi ve itfaiye araçları ile müdahale edildi.

Köylülerin de destek verdiği çalışmalar sonucunda yangın, tamamen söndürüldü. Yangınlarda toplam 2 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı AA muhabirine yaptığı açıklamada yangınların çıkış nedeninin bilinmediği belirtti. Sıcak ve kuru havalar nedeniyle en küçük bir kıvılcımda bile yangının çıktığını belirten Yıkıcı, "Alanya'da son bir gün içerisinde 4 ayrı noktada yangın çıktı. Ancak bu yangınlara kısa sürede müdahale ederek büyümeden söndürdük. Sıcak ve nispi nem oranın düşük olması yangınlara davetiye çıkarıyor. Havanın rüzgarlı olması ile yangın tehlikesi en üst düzeyde. Vatandaşların bu konuya çok dikkat etmeleri ve bulundukları ormanlık alanlarda iyi bir gözlemci olmalarını istiyoruz" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Yaylakonak Üzümlü Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title