Haberler

Akil İnsanlar Üniversiteli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Hakkari'de temaslarını sürdüren Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Hakkari'de temaslarını sürdüren Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Büyük coşkuyu gören gazeteci Sibel Eraslan gözyaşlarını tutamadı.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyünde büyük bir coşkuyla karşılanan Akil İnsanlar Heyeti, Hakkari'den 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktasında görevli polisler tarafından güllerle karşılanmıştı. Heyet, şehir merkezinde esnaflarla tek tek tokalaştı. Heyetin önünü kesen ve bir süre önce Geçitli köyünde meydana gelen mayın patlamada oğlu ve kızı başta olmak üzere ailesinden 9 kişiyi kaybeden Cahit Erol, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu afişi göstererek, " Hakkari'ye hoş geldiniz ama keşke bu kadar insan hayatını kaybetmeden önce gelseydiniz belki benim aile fertlerimde şimdi yaşıyor olacaktı" dedi. Heyet Başkan Can Paker ise barış için burada olduklarını belirterek, inşallah bundan sonra kimse olmaz şeklinde cevap verdi.

Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile Veli Karataş'tan oluşan heyet daha sonra Üniversite öğrencileri ile yapacağı toplantı için Atatürk Kültür Merkezine doğru hareket ettiler. Heyet salonda öğrencilerin alkış ve ıslıklarla büyük bir coşku ile karşılandı. Gazeteci yazar Sibel Eraslan bu coşku karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Heyet Başkanı Can Paker ve beraberindekiler burada birer konuşma yaparak, geliş amaçları ile çözüm süreci ile ilgili detaylı bilgiler verdiler. Can Paker, "Ben Hakkari halkının barışı istediğini biliyordum ancak barışa bu kadarda susadığını bilmiyordum. Türk halkı uyandı artık başka bir gelecek bekliyor. Daha ilerliye çıkmak istiyor daha iyi yaşamak istiyor. Kürt Türk ayrımını istemiyor. Kürt Kürtlüğünü bilsin Türk Türklüğünü bilsin buda zaten siyasi iktidara bu barış sürecini başlatma cesaretini verdi. Türkiye'de bütün insanların vatandaş haklarıyla yaşamasını sağlamak istiyoruz. Türkiye'de artık insan gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

Gazeteci yazar Sibel Eraslan ise, Hakkari'de kendilerine gösterilen büyük ilgiden dolayı duygulandığını söyledi. Heyette bulunan diğer akil insanlar da barışın sağlanması için ellerinde geleni yapacaklarını belirterek, herkesin sürece destek vermesini istediler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sibel Eraslan Geçitli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title