Haberler

Akat Ata: Kürt Meselesi AB ile ABD'nin de Sorunu

Güncelleme:

BDP'li Ayla Akat Ata, vali ve emniyet müdürlerinin halk tarafından seçilmesi gerektiğini savundu.

Bdp'nin Batman'da düzenlediği, 'Hükümet Adım At' yürüyüşünde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, vali ve emniyet müdürlerinin halk tarafından seçilmesi gerektiğini savunarak, "Kürt sorunu sadece Ortadoğu'nun değil aynı zaman AB ve ABD'nin de sorunudur" dedi.

BDP Batman il örgütünün akşam saatlerinde düzenlediği, 'Hükümet adım at' yürüyüşü olaysız geçti. BDP il binası önünde toplanan partililer, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Güvenlik görevlilerinin izin verdiği yürüyüşe, BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, PM üyesi Nezir Gülcan, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, Başkan Yardımcısı Rahşan Çarboğa, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ HALK SEÇMELİDİR

'Hükümet adım at', 'Lice'de demokratik çözüm sürecini bozmak isteyen katilleri kınıyoruz', 'Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz' yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüş sonrasında konuşan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorunun çözümü için hükümetin biran önce adım atması çağrısında bulunarak, "Bugün devlet, Kürt halkının önderini özgür bırakmalıdır. Arkadaşlarımız cezaevlerinde. Devlet demokratik kanalları açık tutmalıdır. Devlet, Anayasa'da eşit düzenlemeler yapmalıdır. Kürt halkı, kendi kendini yönetmek istiyorsa, yerel yönetimler güçlendirilmeli. Halk valisini ve emniyet müdürünü de seçmelidir. Hükümet, talepler çerçevesinde artık adımlar atmalıdır" dedi. DANİMARKA'YA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Danimarka'nın Nuçe, MMC ve Roj TV'nin yayınını kapatmasına sert tepki gösteren Ayla Akat Ata, "Danimarka utanç verici bir karara imza atmıştır. AB'ye örnek olan bir ülkenin, mazlumlara yaptığı desteği, hatta Yahudiler'e dayanışmasını gösteren bir ülkenin, Kürtler'in kanallarını kapatması, tek kelimeyle utançtır. Kürtler, bu kararı asla unutmayacaktır. Bugün Kürt sorunu ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye ve İran'ın değil, AB ve ABD'nin de bir sorunudur. Kürtler, nasıl sınırlandırıldıklarını çok iyi biliyorlar. AB parlamentosu, gezi eylemlerinde Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını açıkladı. Ama bugün Danimarka, Kürt kanallarını kapatma cesaretini gösteriyor" diye konuştu.

MURSİ'NİN GÖRÜNTÜSÜ UTANÇTI

Mısır'daki askeri darbeyi değerlendiren Ayla Akat Ata, konuşmasında şöyle tamamladı: "Arap Baharı ve Mısır derken, ordu yönetime el koydu. Mursi'nin askerler arasındaki fotoğrafı, tek kelimeyle utançtı. Mursi herkesin sesi olacağım demişti. Mursi, seçimle iktidara gelmişti. Halk erken seçimi dayatabilirdi, ama küresel güçler buna izin vermedi. Darbe görüntüsü ve Mursi'nin askerler arasındaki manzarası ortadayken, Kürtler söz konusu olunca, herkes olup bitenleri unutuyor. Fakat, biz unutmadık. Siyasi irademize yapılanlar bir siyasi darbeydi. Hükümete sesleniyoruz; siyasi tutuklular bir an önce bırakılmalı. Bugün demokratik yöntemlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Öcalan'a yapılması gereken sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanmasıdır. Hükümetin çözüm sürecinin ikinci aşamasındaki takipçisi ve gerillası olacağız." - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Mursi Danimarka Bdp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title