Haberler

Ahid'den "Nefis Terbiyesi" Semineri

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından ‘İslami Eğitimde Nefis Terbiyesi’ konulu seminer düzenlendi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından 'İslami Eğitimde Nefis Terbiyesi' konulu seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, "İçimizdeki İsrail'den bahsedeceğiz. Allah ile kul arasındaki en büyük perde, insanın kendi nefsidir. Hakiki düşmanımız 3 tanedir. Nefis, şeytan ve dünya sevgisidir. Zulüm devam etmez, ama küfür kıyamete kadar olacaktır. 120 günlükken insana ruh üfleniyor. Nefsin gıdasını vere vere, ruhun gıdasını kese kese, ruh nefis hapishanesinde köreldi, köreldi, aç bırakılan bir mahkum gibi can çekişir bir hale geldi. Sokaklarda ruhu ölmüş insanlar görüyorsunuz. Yaşayan ölüler. Nefis terbiyesi ile uğraşmayan hakiki mücahit olamaz. Cihat meydanlarında da sebat edemez. Peygamberler günah işlemez. Peygamberler dışında herkes günah işleyebilir. Hiç kimse masum değildir. İçimizdeki nefis 70 şeytan gücünde. Zikreden bir kalbe şeytan karışamaz. Nefse öyle değil. Nefis kötülükleri emrediyor. Nefse lezzet veren ruha azaptır. Ruha lezzet veren nefse azaptır. Kalpleriniz de günah kirleri olmasaydı, Kur'an-ı kerim okumaya doyamazdınız. Herkes namazın farz olduğunu bilir, ama nefis bırakmaz. Dünya sarhoşluğu içki sarhoşluğundan beterdir. İçki sarhoşu sabah ayılır, nefsini kınar, tövbesi kolaydır. Ama dünya sarhoşunun kabirde aklı başına gelir. Dünya hırsı kolay kolay çıkmaz. İnsanın dünya nimetlerine olan sevgisi kendi nefsine olan sevgisidir. Doktora giden bir adama doktor iki aylık ömrün var dese, adamın içindeki mal mülk sevgisi bir anda biter. Onun için nefsimizi terbiye etmek zorundayız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsrail İnegöl Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title