Haberler

Ağbaba : "Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle Bu Tohumlara Su Verdiniz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bugün Türkiye Suriye, Irak, İran ve Libya değilse iki şeyin sayesinde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bugün Türkiye Suriye, Irak, İran ve Libya değilse iki şeyin sayesinde. Birincisi bu topraklara her zaman hoşgörü, barış tohumlarını eken Hacı Bektaşi Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar onların sayesinde barış içerisinde kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biliyorum ki Sivas'ta, burada her zaman sizlerde Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle her zaman bu tohumlara su verdiniz, su vermeye devam edeceksiniz. Bizi Orta Doğu'daki ülkelerden farklı kılan bir diğer şey ise bizim bugün kıymetini daha fazla bilmemiz gereken şey laik, demokratik cumhuriyetimiz." dedi.

Ağbaba, Kangal ilçesinin Kocakurt köyünde Esma-Mehmet Balı Cemevi açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadece bir cemevinin açılışının yapılmadığını, aynı zamanda bu köyde iri olmanın, bir olmanın anlamının gösterildiğini söyledi. Bu konuda desteği ve katkısı bulunanlara teşekkür eden Ağbaba, "Her türlü baskıya, yok sayılmaya karşı inançlarınızı yüzyıllardır koruyarak, ibadetlerinizi yaparak bu günlere geldiniz. Özünü, kimliğini, inancını unutmayan, bu konuda emeği olan, bedel ödeyen herkese selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum." diye konuştu.

Bu toprakların, Anadolu topraklarının dünyada benzeri olmayan topraklar olduğuna dikkati çeken Ağbaba, şunları kaydetti:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde bir elinde ceylanı, bir elinde aslanı barış içerisinde yaşatan Hacı Bektaşi Veli yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzyıllar önce Konya'da, barış, kardeşlik, hoşgörü tohumları ekmiş Mevlana yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde zalime karşı, zulme karşı teslim olmayan Pir Sultan Abdal yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde Ahmet Yesevi yok, Yunus Emre yok. O nedenle hem onların kıymetini bilmeliyiz, hem de onların bizlere öğretmeye çalıştığı değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Bugün yaşadığımız coğrafyaya baktığımız zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bugün Türkiye Suriye, Irak, İran ve Libya değilse iki şeyin sayesinde. Birincisi bu topraklara her zaman hoşgörü, barış tohumlarını eken Hacı Bektaşi Veliler, Yunus Emreler, Mevlanalar onların sayesinde barış içerisinde kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Biliyorum ki Sivas'ta, burada her zaman sizlerde Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle her zaman bu tohumlara su verdiniz, su vermeye devam edeceksiniz. Bizi Orta Doğu'daki ülkelerden farklı kılan bir diğer şey ise bizim bugün kıymetini daha fazla bilmemiz gereken şey laik, demokratik cumhuriyetimiz.

Bugün Anadolu topaklarında insanlar mezheplerinden dolayı kesilmiyorsa, etnik kimliklerinden dolayı ciğerleri sökülüp yenilmiyorsa, vahşet uygulanmıyorsa bunu laik, demokratik cumhuriyete borçluyuz. Bunu laik, demokratik cumhuriyeti kuran, bu toprakların yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz."

Sağcı ve solcu herkesin Mustafa Kemal Atatürk'ün onun değerlerinin kıymetini bilmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, "Kıymetini bilmeliyiz ki Türkiye Orta Doğu'ya benzemesin, Türkiye Afganistan'a, Pakistan'a benzemesin." ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, Türkiye'nin bu değerler sayesinde barış içerisinde yaşadığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaman zaman bizimde istemediğimiz görüntüler çıkabiliyor. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz, farklı değerlendirmelerimiz olabilir, ama esas olan şey Türkiye'de huzuru, birliği, temin etmek. Bunda da en çok siyasetçilere görev düşüyor, bizlere görev düşüyor. Her zaman bizlerde sizlerin birliği için, huzuru için çaba göstermeliyiz.

Geçtiğimiz günlerde bir olay yaşandı, onuda burada barışın, hoşgörünün tohumlarının ekildiği topraklarda kınamak istiyorum. 80 yaşında bir kadının cenazesi maalesef, Türkiye'de hiç kimsenin sağcı, solcu, AK Partili, CHP'li, MHP'li, HDP'li hiç kimsenin istemediği bir görüntü oldu. Oda yine sağduyulu insanların sayesinde kınandı, toplumun bütün kesimleri kınadı. Bu olayı bir kez daha kınamak istiyorum."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, CHP GEnel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve cemevini yaptıran Döndü Balı ile diğer davetliler cemevinin açılışını gerçekleştirdi.

Cemevini yaptıran Döndü Balı, Bakan Yılmaz'a hediye takdim etti.

Açılışın ardından Yılmaz ve beraberindekiler cemevini gezdi.

( Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title