Haberler

Adıyaman Gölbaşı'nda 'Borani Şenliği'

Gölbaşı'nda 'Borani Şenliği'ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, Çelik köylüleri tarafından 'Borani Şenliği? yapıldı.

Gölbaşı'nda 'Borani Şenliği'

ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, Çelik köylüleri tarafından 'Borani Şenliği? yapıldı.

Çelik Köyü Karaçömçe mevkiinde yapılan şenliğe Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, STK temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışında yaşayan Çelik köylüleri katıldı. Şenliğin açılışını yapan Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, Arkadaşlar ilkini yaptıkları 'Borani Şenliği' için geldiklerinde bende heyecanlanmıştım. Bu kadar büyük bir organizasyon olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah bu şenlik önümüzdeki senelerde artarak devam eder. Buradaki arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğinin devamını diliyorum. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum dedi.

Plaket töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise Çelikli ataların torunları bu gün Borani bahane edilerek kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma çabasındalar. Bu çok önemli bir olaydır. Bu düşünceden eyleme geçmiştir diye konuştu.

'Borani Şenliği', gelenlere ikram edilen borani yemeğinin ardından türkülerle ve halaylarla devam etti. Borani Komitesi tarafından şenlikte emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Aksoy Gölbaşı Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title