Haberler

Adıyaman'daki Bütün Renkler Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi'nin "Ramazan Etkinlikleri" programı kapsamında, Ramazan'ın ilk gününde 3 binin üzerinde kişinin katılımıyla iftar yapıldı.

Adıyaman Belediyesi ve Sema Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sema-Der) tarafından Demokrasi Parkı'nda "Kardeşlik İftarı" düzenlendi. İftar programına Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kamu Kurumu Müdürleri, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, MHP İl Başkanı Osman Aslan, STK temsilcileri, Alevi ve Sünni kanaat önderleri, çeşitli din, dil ve ırktan kişiler katıldı. Barış ve huzur kenti olan Adıyaman'daki iftara yurt dışından katılan misafirlerde vardı. "Kardeşlik İftarı"na 3 bini aşkın kişi katılarak, kardeşliklerini pekiştirdiler. Programda bir yandan boyam şerbeti ikram edilirken, diğer yandan palyaçolar çocukları eğlendirdi. İftar öncesinde aynı sahnede aynı anda sema, semah ve devran gösterileri sunuldu. İstanbul Üniversitesi İlahi Aşk Buluşmaları Grubu tarafından sunulan 'Sema, Semah ve Devran' gösterileriyle birlikte birbirinden güzel ilahiler de seslendirildi. Ezanın okunmasıyla katılımcılar iftarlarını açtı.

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan yaptığı konuşmada; "Bu güzel programımıza bütün Adıyamanlı hemşehrilerimiz katıldılar. Adıyaman'ın başta tasavvuf ehli, gönül ehli olan Alevi dedelerinden müteşekkil olan kanaat önderlerimizin tümü burada. Yani Adıyaman'ın tüm renkleri burada. Meşrebiyle, mezhebiyle, kabilesiyle kavmiyetiyle, ne kadar çeşitlik varsa hepsi bir arada. Çünkü biz asırlardan beri Adıyaman'da bir kardeşlik hukuku içinde yaşamışız. Ayrılık-gayrılık yapmamışız. Her günden daha çok muhtaç olduğumuz bugün ve mübarek gün münasebetiyle bütün Türkiye, bütün İslam âlemine bu mesajı vermek istiyoruz. İşte Adıyaman gerçeği. Huzur, kardeşlik ve barışın kenti olan Adıyaman'ın gerçek yüzü, gerçek mesajı diyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bu Ramazan ayının İslam coğrafyasına, başta Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Irak'ta, Afganistan'da ve nerede olursa olsun bütün zulüm gören, ezilen ve de tarumar olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum" dedi.

Sema-Der Başkanı Ahmet Eroğlu ise şunları söyledi: "Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adıyaman Belediyesi'nin beraber hazırlamış olduğu kardeşlik iftar programı yaklaşık 3 bininin üzerinde kişi katıldı. Maşallah görüyoruz canlar, cananlar, hepsi beraber olarak bir kardeşlik havası içerisinde buradalar. Adıyaman huzur kentidir. Bu huzur kentinde, huzurun, kardeşliğin pekişmesi için, bu kardeşliğin daha da ileriye götürülmesi için bu programların sürekli yapılması gerekir. Biz Ramazan boyunca inşallah bu programları yapacağız."

Alevi dedesi ve kanaat önderi Ali Büyükşahin de; "Şimdi her kesimden insanlar var. Her etnik kökenden, her dinsel düşüncede olan insanlarımız var. Bu çok güzel bir görüntü, çok güzel bir olay, birlikte yaşamak için ırk farkı gözetmemek lazım. Din farkı gözetmemek lazım, dil farkı gözetmemek lazım. Dolayısıyla dini konular çok önemlidir. Çünkü din insanları birbirine yaklaştıran, dayanışmayı sağlayan, birlik beraberliği pekiştiren bir olgudur. Bu bakımdan ben tüm insanlık âleminin Ramazan orucunun hayırlara, birliğe, beraberliğe vesile olmasını diliyorum. Bu güzel birliğin, bu güzel beraberliğin daima devam etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Talha Gönüllü Necip Büyükaslan Ak Parti Adıyaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title