Haberler

    Aday ve Velilerin Ortak Hedefi: İyi Bir Bölüm ve Üniversite

    1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu, üniversiteye girmek için ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu da tamamlandı.

    1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu, üniversiteye girmek için ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu da tamamlandı. Dört yıllık fakültelere yerleşmek için LYS'nin son oturumu olan LYS-3'e (Edebiyat-Coğrafya) katılmak için sabahın erken saatlerinde, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'na giden adayların heyecanlı oldukları gözlendi. Üniversitenin tarihi kapısından içeri girmek için kimlik kontrollerinden geçen adaylar, görevlilere sınava giriş belgelerini gösterdikten sonra solanlara yönelirken aileleri de onlar kadar heyecanlıydı. Çocuklarını sınava getiren velilerden bazıları dua etti bazıları sıcaktan bir ağacın altından oturup bekledi.

    EMANETLER 3 LİRA

    Sınava tek başına giden ve yanındaki çanta, gözlük, telefon gibi eşyaları bir yere bırakmak isteyenlerin imdanına emanetçi yetişti. Üniversitenin tarihi kapısı önünde 3 liraya emanetçiye eşyalarını teslim eden adaylar sınava girdi. 37 yaşında olduğunu anlatan bir aday ise "hobi" olarak sınava girdiğini belirterek, sınavın başlamasına dakikalar kala salona koşarak gitti.

    VELİLER DE HEYECANLIYDI

    Maratonun son gününde adaylar ve aileler duygularını şöyle anlattı:

    Yusuf Böke (Aday ): İlk kez sınava katılıyorum ve biraz heyecanlıyım. Diğer sınavlarım iyi geçti. Şu an için aklımda henüz bir bölüm yok hedefim önce iyi bir puan elde etmek. İyi bir üniversite kazanmak.

    Burak Aytekin (Aday): Sakarya Üniversitesi'nde iki yıllık bilgisayar programcılığı eğitimi alıyorum. Bu sene ikinci kez sınava katılıyorum ve iyi bir üniversitede dört yıllık bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Daha önce sınavlara katılmama rağmen heyecanlıyım. Matematik dışında sınavlarım iyi geçiyor.

    Nurhan Kahya (Veli) : Kızım sınavda ve ben ondan daha heyecanlıyım. Üçüncü kez üniversiteye hazırlanmasına rağmen istediği yeri kazanamadı, vakıf üniversitesinde okumak istemiyor. İyi bir devlet üniversitesinde moda tasarımı eğitimi almayı hedefliyor. Kızım sınava kendi imkanlarıyla çalıştı ve bu defa başarılı olacağına inanıyorum. İsteğimiz iyi bir mesleğinin olması.

    Banu Bingül (Veli ): Kızım daha önce Anadolu lisesindeydi, bu yıl üniversite sınavlarına rahat hazırlanması için temel liseye nakil yaptırdık. Bu süreçte ona destek olmaya ve ders çalışması için uygun bir ortam hazırlamaya çalıştım. Şimdi ondan daha çok heyecanlıyım. Sağlık alanında iyi bir bölüme yerleşmesini istiyoruz.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

    Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

    Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title