Haberler

Adana'ya Hababam Sınıfı Müzesi

Güncelleme:

Adana'da bu yıl 20'incisi gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali, kente Hababam Sınıfı Müzesi'ni kazandırdı.

'Hababam Sınıfı' konseptiyle 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde açılışı yapılan sergide afiş, karikatür ve set fotoğrafları izlenime sunuldu. Sergide, Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eserinde rol alan oyuncular Münir Özkul, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Kemal Sunal ve Şener Şen'in balmumu heykelleri de yer aldı.

Festivalin ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 30 Eylül'e kadar açık kalacak Hababam Sınıfı'nın daha sonra müzeye dönüştürüleceğini söyledi. Aldırmaz, 2 yıl önce Tepebağ Mahallesi'nde açılan Sinema Müzesi'nin yanındaki tarihi binanın restore edilip, Hababam Sınıfı Müzesi olarak düzenleneceğini müjdeledi. Aldırmaz, serginin açılışından önce sergi salonuna gelip, Hababam Sınıfı'nın karakterlerinin balmumu heykellerini yakından inceledi.

İZZET GÜNAY BANDO ŞEFİ OLDU

Altın Koza Film Festivali'nin konuğu sinema emekçileri, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, Ulu Önder'in manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, oyuncu Işık Yenersu ile birlikte belediye adına, oyuncular İzzet Günay ve Ayten Uncuoğlu Türk Sineması adına anıta çelenk bıraktı. Daha sonra protokol, sinemacılar ve vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Törende festival konukları belediye bandosunun seslendirdiği şarkılarla neşelendi. Bu yılki festivalde Ömür Boyu Onur Ödülü alacak oyunculardan İzzet Günay, 'Aman Adanalı Canım Adanalı' türküsünü çalan bandoya şeflik yaptı. Eline baton alan İzzet Günay, keyifle bandoyu yönetti. Usta oyuncu Günay, türkünün bitiminde bando şefi ve müzisyenleri kutlayıp, alkışladı.

Festivalde daha önceki etkinliklere katılmayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un bu törene de katılmaması dikkat çekti.

'GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR'

Dün akşam organize edilen 'Hoş geldiniz Yemeği'nde ise Altın Koza Film Festivali'nin konukları, Seyhan Otel'de ağırlandı. Türk sinemasının ünlü isimleri Nuri Alço, Bulut Aras, Yılmaz Köksal, Reha Yeprem gibi çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl festivali 'Gün Kardeşlik Günüdür' sloganıyla gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Türk Sineması'nda Adana'nın özel bir yeri olduğunu vurgulayan Aldırmaz, göç alması nedeniyle kentte 81 ilin kültürünün yaşatıldığını, sinema sanatı için büyük zenginlik taşıdığını, bu nedenle tüm yapımcıları yeni projeleri için Adana'ya davet etti.

Festival'in Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan Emre Yalgın'ın yönettiği 'Hadi Baba Gene Yap' ve Reha Erdem'in yönettiği 'Jin' adlı filmlerin galaları da Cinemaximum Sineması salonlarında gerçekleştirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title